01 жовтня 2024, вівторок

Мер Олександрії “помилився” в декларації

Один з найбільш неоднозначних політиків Кіровоградщини, міський голова Олександрії з багаторічним стажем Степан Кирилович Цапюк, цьогоріч, як того і вимагає законодавство, оприлюднив на офіційному сайті місцевої ради свою декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік. Здавалося б, посадовець чия чиновницька кар’єра розпочалась в уже досить далекому 1998 році, мав би підійти до процедури декларування з відповідною уважністю, однак, й тут Центру медіарозслідувань "Прозоро" вдалося знайти декілька «забутих» деталей.
Так згідно декларації Степана Цапюка за 2015 рік чиновник встиг заробити 177,09 тис. грн. з котрих 156,72 тис. грн. виявились зарплатнею, а 20,36 тис. грн. «іншими видами доходів». Згадав у документі міський голова Олександрії й про свою дружину – Цапюк Любов Петрівну, котра, за даними декларації чоловіка, минулоріч отримала прибутку на суму 33,66 тис. грн., більша половина від котрого – 18,97 тис. грн., були заробітною платою, а 14,69 тис. грн. «іншими видами доходів».
Серед наявного майна Степан Цапюк загадав власний житловий будинок на 45,4 м2 та земельну ділянку площею 184,6 котра, згідно зноски дописаної рукою самого Цапюка, належить йому на 1/5, судячи з усього на праві спільної-сумісної власності.
Таку ж 1/5 частину від земельної ділянки площею 184,6, згідно декларації, має й дружина міського голови Любов Петрівна. Крім того записав Степан Килирович і ще одну земельну ділянку дружини, площею 1282 м2 та житловий будинок на 230 «квадратів».
Має міський голова Олександрії й на чому добиратись на роботу – лековий автомобіль Land Rover 2010 року випуску.
Є у сім’ї й певні заощадження – 65,82 тис. грн. на рахунку в банку «Аваль» у Степана Цапюка та 60 тис. грн. на рахунку в «ПриватБанку» у Любові Цапюк.
А тепер про «помилки». За даними держреєстру речових прав на нерухоме майно у валсності сім’ї  Цапюків у кінці 2015 року з’явилась квартира площею 165,5 м2, про котру жодним чином не згадано в деклараці. Серед власників житла значиться сам Степан Цапюк, дружина Любов Цапюк, а також діти – Наталія Лазаренко (Проквас), Дмитро Цапюк та Максим Цапюк, котрі, до речі, тим чи іншим чином пов’язані з різноманітним бізнесом на території Олександрії та Кіровоградської області.
Не згадав посадовець й про бізнес дружини, а саме Приватне науково-виробниче підприємство «Уран» засновницею котрого, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з внеском до статутного фонду в розмірі 358 тис. грн., значиться все та ж Любов Цапюк. 
З декларацією Степана Цапюка можна ознайомитись на сайті ЦМР "Прозоро".
Мер Олександрії “помилився” в декларації
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований