02 жовтня 2024, середа

На Кіровоградщині перейменують університет та два коледжі

Сайт «Освіта.ua» опублікував наказ Міністрества освіти і науки України щодо перейменування трьох учбових закладів на Кіровоградщині. Про це пише Златопіль з посиланням на Гречку.
Видання інформує, що враховуючи подання Кіровоградського національного технічного університету про зміну назви, слід перейменувати й заклади, які йому підпорядковані.
У наказі йдеться, що відповідно до законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про вищу освіту» та «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», перейменуванню підлягають:
Кіровоградський національний технічний університет у Центральноукраїнський національний технічний університет;
Кіровоградський машинобудівний коледж Кіровоградського національного технічного університету в Кропивницький інженерний коледж Центральноукраїнського національного технічного університету;
Світловодський політехнічний коледж Кіровоградського національного технічного університету в Світловодський політехнічний коледж Центральноукраїнського національного технічного університету.
Підпис засвідчила Міністр освіти Лілія Гриневич.
Нагадаємо, 29-30 серпня Вчена рада Кіровоградського національного технічного університету і збори трудового колективу КНТУ, відповідно, ухвалили рішення про зміну назви навчального закладу.
фото з власного аріхву "Златополя"
На Кіровоградщині перейменують університет та два коледжі
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований