04 травня 2024, субота

Прокуратура перевіряє чи законно в Кропивницькому затримували п’яного суддю

Сьогодні, 29 листопада, під час прес-конференції прокурор області Анатолій Коваленко поінформував присутніх журналістів щодо розслідування кримінального провадження щодо перевищення службових повноважень працівниками патрульної поліції при затриманні та оформленні адмінпротоколу на суддю Галагана.
Про це інформує Златопіль із посиланням на „Весь Кіровоград”.
«Хочу зауважити, що слідство на сьогодні триває, перевіряється законність дій та повнота вжитих заходів поліцейськими при виконанні службових обов’язків, під час зупинки та перевірки дотримання вказаним водієм ПДР», – сказав Анатолій Коваленко
Також він додав, що у провадженні призначено ряд експертиз. Проводяться необхідні слідчі дії і лише після їх завершення буде можливість надати об’єктивну оцінку діям поліцейських. Жодній особі на даний час про підозру не повідомлено. Прокуратура й досі не отримала матеріали службового розслідування, яке проводиться Нацполіцією.
«Також виникало питання щодо звернення ГО «Антикорупційний офіс» з заявою про злочин щодо судді Апеляційного суду Ткаченко, яка виправдала, так написали, не виправдала, закрила кримінальне провадження стосовно Галагана. ГО подавала таку заяву до Генпрокуратури та у прокуратуру області, вказана заява розглянута, заявнику надана відповідь – підстав для внесення відомостей до ЄРДР за ст.375 ККУ (винесення завідомо неправомірного рішення суду) не вбачається. Постанова, за якою в діях Галагана відсутній склад адмінпорушення, набрала законної сили, вона ніким не скасована», – зауважив прокурор.
Нагадаємо, затримали суддю Кіровського райсуду патрульні ввечері 25 липня. Причиною зупинки автівки  була непрацююча підсвітка номерного знака. Під час спілкуванні копи запідозрили, що чоловік напідпитку і запропонували пройти тест на алкоголь. Суддя погодився. Та поки інший екіпаж привіз „драгер” –  втік. Наздогнали його  біля будинку батьків. Він чинив опір. Поліцейські доставили Галагана в наркодиспансер, де зафіксували перевищення допустимого вмісту алкоголю в 7 разів. Суддя  себе винним не визнав. Написав заяву на поліцейських у прокуратуру, звинувативши їх у побитті.
2 вересня Кіровоградський районний суд області визнав Галагана винним у кермуванні на підпитку та непокорі поліції. Він мав сплатити штраф 3,5 тисячі гривень.
23 вересня апеляційний суд виправдав суддю Олексія Гaлaгaнa.

Ілюстрація – risovach.ru 

 

Прокуратура перевіряє чи законно в Кропивницькому затримували п’яного суддю
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований