29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому ініціювали збір підписів за купівлю великогабаритних автобусів і впорядкування пасажироперевезень

Сьогодні, 19 лютого, у Кропивницькому в районі Старої Балашівки пройшли громадські слухання, ініційовані депутатом міськради від ВО "Батьківщина" Дмитром Терзовим, інформує Златопіль. 
Близько трьох сотень мешканців мікрорайону зібралися на громадські слухання, що проходили поетапно в чотирьох точках мікрорайону, аби обговорити хвилююче транспортне питання та заявити свої вимоги до міської влади: впорядкувати пасажироперевезення та закупити великогабаритний громадський транспорт для сполучення мікрорайону Балашівка з іншими районами міста. 
Участь у слуханнях також взяв лідер фракції "Батьківщина" в міській раді Кропивницького Олександр Цертій.
– Найважливіше питання сьогодні для Балашівки – питання транспортного сполучення. – звернувся до містян Дмитро Терзов. – Всі ви знаєте, що ситуація, практично, критична. Зараз я готую депутатський запит до міської влади з вимогою в найближчий час виділити кошти на купівлю ведикогабаритних автобусів для нашого мікрорайону. Необхідно, щоб ці автобуси стояли саме на балансі комунального підприємства, щоб можна було громаді контролювати якість перевезень.
Під час громадських слухань, за ініціативи Дмитра Терзова, розпочато збір підписів під зверненням до міської влади з вимогою закупити великогабаритні автобуси для сполучення мікрорайону Балашівка з іншимии районами міста.
– Наша задача – зібрати, як мінімум, тисячу підписів під зверненням. – зазначив Дмитро Терзов. – Це буде серйозним аргументом для міської влади. Якщо керівництво в міській раді не чує депутатів, тоді почує голос громади.
[widgetkit id=1451]
Жителі Старої Балашівки обурюються: центральними вулицями міста напівпусті курсують нові розхвалені тролейбуси, у той час коли жителі районів, де немає тролейбусних ліній, вимушені, "як кілька в банці", їздити в набитих маршрутках. 
Є претензії у містян і до якості обслуговування приватними перевізниками. Пенсіонери, зокрема, скаржаться, на небажання водіїв возити пільговиків:
– У нас практично ніхто безкоштовно не їздить – усі дають хоча б гривню, або дві. Алле й тоді дивляться на тебе вовком, сваряться… – бідкається місцева пенсіонерка.
Нарікають також і на порушення графіку руху перевізниками.
– Мав бути в лікарні вранці. Було призначено на 7 годину. Вийшов о шості, а доїхав лише близко восьмої – просто не було чим добратися. – говорить інший мешканець Старої Балашівки. – Маршуртку можемо чекати і годину. А вона через годину приїжджає вже заповнена – просто не втовпишся туди. 
На цьому фоні просто особистою образою вважають мешканці Старої Балашівки підняття вартості проїзду в громадському транспорті. 
Як розповів присутнім на зібранні лідер фракції "Батьківщина" Олександр Цертій, демократична опозиція міської ради Кропивницького, куди входять фракції політсил "Батьківщина", "Радикальна партія", "Самопоміч" та "Свобода" , уже розробили проект рішення міськради про відміну рішення виконкому щодо підняття тарифу на проїзд в громдаському транспорті міста.
– Цей проект рішення уже є, і ми під час засідання сесії вимагатимемо першочергово його розглянути. – повідомив Олександр Цертій. 
[widgetkit id=1452]
На сьогодні Балашівка потребує, як мінімум чотирьох великогабаритних автобусів, які б могли дещо розвантажити пасажиропотік та поєднати віддалений приватний сектор з "цивілізацією".
Під час слухань мешканці, втомлені постійними транспортними проблемами, пообіцяли, в разі, якщо влада залишить їх напризволяще, перекрити залізничний переїзд і блокувати його, поки транспортне питання на Старій Балашіві не Зрушить з мертвої точки.
Сьогодні під зверненням до міської влади стосовно впорядкування пасажироперевезення поставили свої підписи близько двох сотень жителів Старої Балашівки. Збір підписів триває. Підписати звернення можна у магазинах мікрорайону та у волонтерів, які від завтра почнуть обходити мікрорайон.
Фото – Златопіль
У Кропивницькому ініціювали збір підписів за купівлю великогабаритних автобусів і впорядкування пасажироперевезень
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований