28 вересня 2024, субота

Правоохоронці посилять контроль за криміногенною ситуацією на Кіровоградщині

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко взяв участь у спільній координаційній нараді керівників правоохоронних органів Кіровоградської області.
Про це Златополю повідомили в прес-службі Кіровоградської обласної ради.
На нараді обговорили питання щодо стану протидії злочинності в Кіровоградській області у 2016 році, а також заходи, спрямовані на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю та її профілактики в поточному році.
–  Нам потрібно глибоко проаналізувати причину наших недопрацювань і чітко, по кроках, визначити завдання задля їх усунення. Начальники поліції і прокуратури на місцях мають письмово звернутися до відповідних районних рад, щоб на найближчих сесіях депутати прийняли рішення щодо фінансової допомоги правоохоронцям. Зокрема, як сьогодні ми визначили на засіданні регіональної ради, для закупівлі засобів відеоспостереження, – зазначив Олександр Чорноіваненко.

Обговоривши ситуацію, що склалася в області, учасники спільної координаційної наради звернули увагу на необхідність вжиття додаткових заходів із виявлення та припинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, серед посадовців вищих категорій у бюджетній сфері та сфері земельних відносин, здійсненні тендерних і дозвільних процедур, щодо представників судової гілки влади.
На зауваження Олександра Чорноіваненка стосовно численних скарг громадян на порушення чинного законодавства України у сфері земельних відносин, прийнято рішення про активізацію викриття кримінальних правопорушень у бюджетній і земельних сферах, а також у сфері лісового господарства, у тому числі вчинених організованими групами та з корупційними зв’язками.
Учасники спільної наради підкреслили, що суттєвого вдосконалення вимагає стан досудового розслідування та процесуального керівництва в кримінальних провадженнях, досудове розслідування в яких здійснюється органами Національної поліції в Кіровоградській області, у тому числі – додержання конституційних прав громадян.
Як підсумок, прийнято рішення – усім керівникам правоохоронних органів області вжити додаткових узгоджених заходів щодо зміцнення стану законності та профілактики злочинності в регіоні.
Фото – з офіційного порталу Кіровоградської облради
 

Правоохоронці посилять контроль за криміногенною ситуацією на Кіровоградщині
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований