29 вересня 2024, неділя

Кропивничани провели в останню путь професора Болеслава Кучинського

Сьогодні пообіді на площі біля Педагогічного університету зібралось близько сотні містян аби провести в останню путь друга, колегу та вчителя – доктора філософії у філологічних науках, професора, завідувача кафедри германської філології Болеслава Кучинського, інформує кореспондент Златополя.
Рідні та близькі згадували професора як чуйну, інтелігентну людину, чий приклад надихав як студентів, так і викладачів вишу. 

Народившись на Вінничині Болеслав Кучинський за майже сорок років викладацької діяльності став справжнім кропивничанином, одним із символів наукової думки нашого міста. 

Довідково:
Б.В.Кучинський народився 01 лютого 1938 року. Уродженець Вінницької області. Трудову діяльність розпочав у 1962 році після закінчення Одеського державного університету ім. Мечникова на посаді асистента кафедри іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного інституту. У подальшому працював на посадах: старшого викладача, заступника декана педагогічного факультету, з 1980 року – проректора з навчально-виховної роботи. За час роботи проявив себе як справжній фахівець і досвідчений організатор. В умовах кризового стану освіти спрямовував колектив на пошук нових форм підвищення ефективності підготовки педагогічних кадрів. Був радником уряду Німеччини з питань шкільної та професійної освіти.
З квітня 2004 року Болеслав Вікентійович – завідувач кафедрою германської філології.
Болеслав Кучинський має відзнаки «Ветеран праці», «Заслужений працівник освіти України», «Відмінник освіти України», почесний професор КДПУ імені Володимира Винниченка.
Фото та Відео – "Златопіль"
 

Кропивничани провели в останню путь професора Болеслава Кучинського
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований