19 травня 2024, неділя

Троє суддів з Кіровоградщини подали заяви про тиск на суд

На сайті Вищої ради правосуддя опублікували «Реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя». Станом на сьогодні у Реєстрі вказано заяви від трьох суддів – Миколи Сарапа, судді Кіровоградського районного суду, голови зборів суддів Кіровоградського районного суду Дмитра Терещенка та судді Новомиргородського районного суду області Володимира Орендовського, інформує Рідний Край
Перші дві заяви стосуються затримання судді Миколи Сарапа, якого слідство звинувачує у вимаганні хабара за ухвалення рішення з «умовним» строком відбування покарання. Як уже писав РК, суддя скаржиться, що відчував тиск із боку працівників СБУ. Голова цього ж суду Дмитро Терещенко також надіслав скаргу щодо затримання свого колеги. В заяві голови суду йдеться, що згідно з законодавством, суддю можна затримати лише зі згоди Вищої ради правосуддя. Проте без згоди ВРП його утримували з 16 січня по 19 січня.
У заяві судді Новомиргородського районного суду області Володимира Орендовського йдеться, що на нього вчинявся тиск і погрози, коли він розглядав цивільну справу про визнання незаконними наказів щодо виділення землі в оренду. Зокрема позов у справі подав заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури до Головного управління Держгеокадастру. Прокуратура вимагала розірвати договір оренди. За словами судді, у період розгляду цієї справи, з ним зустрівся мешканець Кропивницького, який повідомив, що у цій та ще двох справах має зацікавленість. Ця особа, за твердженням судді, вимагала прийняти рішення на його користь, у протилежному випадку «у них будуть фінансові проблеми, а люди за цим стоять «серйозні» і це їм не сподобається». Як пише у своїй заяві суддя, він відмовився обговорювати вказану справу, після чого йому надходили дзвінки та погрози. За вказаним фактом суддя подав заяву до обласної прокуратури.
Ілюстрація – Рідний Край
 

Троє суддів з Кіровоградщини подали заяви про тиск на суд
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований