29 вересня 2024, неділя

“Розумні табло” в Кропивницькому встановила фірма, через яку в її рідному Кам’янському відкрито кримінальну справу

"Розумні табло" в Кропивницькому встановила фірма, через яку у її рідному Кам'янському відкрито кримінальну справу. Про це інформує Центр медіарозслідувань "Прозоро", передає Златопіль.
2 розумні табло у Кропивницькому вартістю по 30 тисяч кожне поки що безкоштовно встановило і обслуговує ТОВ “Диспетчер Сіті” з міста Кам’янського. За повідомленням прес-служби міськради, впродовж місяця здійснюватиметься моніторинг роботи системи, враховуватимуться пропозиції громадян щодо місця їх розміщення. По закінченні експерименту з підприємством буде укладена постійна угода на обслуговування. Інформаційні покажчики будуть облаштовані на зупинках з великим скупченням пасажирів.
ТОВ "Диспетчер Сіті" зі статутним капіталом у 600 гривень зареєстроване у місті Кам’янське по проспекту Свободи, 43-Д. Кінцевими бенефіціарами є Роман Велітовський та Катерина Гашко, які внесли по 300 гривень до статутного капіталу компанії. 
Як повідомляє видання "Наші гроші" з посиланням на ухвалу Заводського районного суду м. Кам’янське від 15 лютого, поліція підозрює службових осіб ТОВ «Диспетчер Сіті» у привласненні бюджетних коштів під час виконання робіт з монтажу систем відеоспостереження та серверного обладнання у Кам’янському Дніпропетровської області.
За даними слідства, у 2016 році департамент житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської місьради замовив ТОВ «Диспетчер Сіті» закупівлю систем відеоспостереження та серверного обладнання, у тому числі 100 вуличних IP відеокамер, за 1,82 млн грн. Переможець тендеру залучив в якості субпідрядника ТОВ «Атлас ТВКОМ», яке на торгах було єдиним конкурентом «Диспетчер Сіті». У кінці 2016 року обладнання було поставлено і «Диспетчер Сіті» отримав кошти в повному обсязі.
Втім, станом на січень 2017 року камери змонтовані не всі. При цьому, характеристики вуличних IP відеокамер не відповідають вимогам, що вказані в технічному завданні конкурсних торгів.  Слідчі вважають, що подібне недотримання технічних вимог не зможе забезпечити виконання мети програми «Безпечне місто», оскільки якість зображення в темний період доби буде незадовільною.
Цікаво, що навіть у самому Кам'янському у ТОВ "Диспетчер Сіті" не все йшло гладко зі встановленням так званих "розумних табло". Зокрема, Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель зобов'язала комунальне підприємство "ТРАМВАЙ" Дніпродзержинського міського виконавчого комітету Дніпропетровської області відмінити оголошену 2 березня 2016 року процедуру закупівлі 13 програмно-технічних комплексів "Розумна зупинка" та 4 програмно-технічних комплексів "Інтерактивна розумна зупинка", де перможцем виявилося ТОВ "Диспетчер Сіті". Колегія встановила, що учасника торгів з найменшою пропозицією – ТОВ "Беніш Джі Пі еС Україна", що пропонувала на 38 тисяч гривень меншу ціну, було виключено через наявність в обладнані вбудованих ТСТ/ІР камер, які не вимагалися в тендерній документації. Крім того, у допущених замовниками до торгів ФОП та ТОВ "Диспетчер Сіті" був відсутній цілий ряд документів.
Нагадаємо, що "розумні табло" в Кропивницькому встановлені, за повідомленням прес-служби міської ради,  в рамках програми "Місто можливостей" ініційованої міським головою та секретарем міськради. 
Фото – прес-служба КМР
 

“Розумні табло” в Кропивницькому встановила фірма, через яку в її рідному Кам’янському відкрито кримінальну справу
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований