28 вересня 2024, субота

Президент присвоїв звання Герой України Євгену Тельнову посмертно (ВІДЕО)

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України кропивничанину Євгену Тельнову, позивний «Усач», посмертно. 
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал Президента України.
«Сьогодні я прийняв рішення присвоїти високе звання Герой України Євгену Львовичу Тельнову, знаменитому «Усачу», який загинув 15 лютого 2015 року у боях під Широкіно, особисто знищивши декілька танків противника, які готували наступ на мирний Маріуполь», – сказав Петро Порошенко під час виступу на урочистих заходах з нагоди 3-ї річниці з дня створення Національної гвардії України.
Високу державну нагороду з рук Глави держави отримала дружина Героя Світлана. Євген Тельнов був добровольцем, проходив службу на посаді помічника гранатометника.

Євген Тельнов – нацгвардієць з батальйону "Донбас" з позивним "Усач", народився 20 листопада 1961 в Кіровограді. Був активним євромайданівцем. До війни займався бізнесом. 10 червня 2014 р. прибув до батальйону спеціального призначення «Донбас» в с. Нові Петрівці, а З 13 липня по 31 серпня перебував у зоні АТО (Артемівськ, Попасна, Іловайськ). 26 серпня був поранений осколком міни на околиці Іловайська. 29 серпня при виході з Іловайська в районі села Червоносільське батальйон потрапив під обстріл танків. У результаті — 109 бійців потрапили в полон, більше сорока п'яти — загинули. Євген Тельнов разом з 12 побратимами вийшли зі зброєю, при цьому Євген з гранатомету підбив два танки Т-72Б3 підрозділів 6-ї танкової бригади РФ і два БМД Збройних сил РФ. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. 
Загинув Євген Львович Тельнов у бою під Маріуполем 15 лютого 2015 р., потрапивши у засідку.
Фото – з офіційного порталу Президента України
Відео – Микола Головко
 

Президент присвоїв звання Герой України Євгену Тельнову посмертно (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований