06 жовтня 2024, неділя

На Кіровоградщині розбирають міст (ФОТО)

В Олександрії на Кіровоградщині почали ремонт автомобільного моста над залізничними шляхами на виїзді з міста в сторону Дніпра. Шляхопровід знаходиться на трасі Знам'янка-Луганськ-Ізварине, передає Моя Олександрія.
Роботи триватимуть до жовтня-листопада цього року. Ремонт виконує ТОВ "Мостобудівельний загін №112" з Броварів.
Існуючі опори і ригелі шляхопроводу збережуть. Їх посилять додатковою арматурою і 100-міліметровим бетонним панциром. Зараз робочі обкопують опори для подальшого посилення.
Проїжджу частину мосту розберуть повністю і замінять на нову. При цьому шляхопровід стане ширше з семи до 10 метрів. Пішохідні доріжки залишаться з двох сторін, як і було, шириною по 0,8 метра. Бетонні парапети замінять металевими.
Сьогодні, 12 квітня, на об'єкті провів нараду начальник Служби автомобільних доріг в Кіровоградській області Вадим Коюденко. Він зробив зауваження, що роботи йдуть повільно. Підрядник дав слово збільшити інтенсивність і кількість людей.
За словами Коюденко, проїзд по мосту закриють через півтора тижні, в 20-х числах квітня. Хоча вже сьогодні з боку Дніпропетровської і Полтавської областей поставили знаки об'їзду, щоб поступово звикали далекобійники. Планується, що місцеві жителі будуть користуватися тунелем і дорогою через газову заправку, а транзитний транспорт піде в обхід Олександрії.

Із залізницею узгодили "вікна", коли немає поїздів і є можливість відключення електрики на перегоні. У цих "вікнах" проводитимуть найвідповідальніші роботи.

Існуючий міст побудували в 1964 році. Після ремонту його можна експлуатувати ще 50 років. Вартість ремонту становить 7,47 млн ​​грн з держбюджету.

Фото – Моя Олександрія
На Кіровоградщині розбирають міст (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований