05 жовтня 2024, субота

Де і як проходитиме ЗНО цього року на Кіровоградщині

На ЗНО на Кіровоградщині цього року зареєструвалися 5737 осіб, з яких 1079 осіб – випускники минулих років та 5 осіб з особливими потребами. 
Про це під час селекторної наради в Кіровоградській ОДА повідомив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов, передає кореспондент Златополя.
Найбільше учнів зареєструвалися на тести з української мови та літератури. Також цього року велика кількість осіб проходитиме оцінювання з історії України – 4500. З біології та математики у ЗНО візьмуть участь 2500 осіб, з географії – 1400. Менша кількість осіб зареєструвалася на тести з іноземної мови: німецька мова – 42 особи, російська мова – 47, французька мова – лише 3 учні.
На пунктах тестування працюватимуть 1500 сертифікованих викладачів. 
Безпеку на пунктах оцінювання забезпечуватимуть рятувальники, поліцейські та медики.
Як зазначив Анатолій Анісімов, цього року на Кіровоградщині кількість пунктів тестування зменшилася. Так, на Кіровоградщині діятимуть 4 округи, де проводитиметься тестування. На території Кропивницького працюватимуть 16 пунктів оцінювання. Також тести проходитимуть у Знам'янці, Долинській, Новоукраїнці, Голованівську, Олександрії, Світловодську, Малій Висці та в деяких інших районах Кіровоградщини. 
Також, за словами Анісімова, цього року учнів забезпечуватимуть доставкою до пунктів проведення оцінювання. Проте постає проблема із місцем парковки автобусів, які привезуть учнів до закладів, у яких проходитиме тестування. Начальник управління освіти міської ради Кропивницького Лариса Костенко запевнила, що це питання буде вирішене.
Фото – Златопіль 
Де і як проходитиме ЗНО цього року на Кіровоградщині
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований