19 травня 2024, неділя

В яких районах Кіровоградщини найбезпечніше пити воду (Дослідження)

Кіровограський обласний лабораторний центр провів вибіркові лабораторні дослідження проб питної води в області за показниками якості та безпеки. 
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал лабораторного центру області.
Протягом І кварталу проби для досліджень відбирались з централізованих та нецентралізованих джерел водопостачання, а також локальних водогонів на 18 адміністративних територіях області.
Згідно дослідження, найбільший рівень забрудненості води в області – у Маловисківському та Новомиргородському районах. У складі води в цих районах виявили амоній, нітрити,  нітрати, перманганатну окиснюваність, хлориди та сульфати. Вода також має каламутну забарвленість, загальну жорсткість та сухий залишок. У таких районах як Гайворонський та Голованівський вода також характеризується загальною жорсткістю, каламутністю, сухим залишком, наявністю нітратів, сульфатів, хлоридів, амонію та нітритів.
У воді в Знам'янському районі наявні хлориди, амоній та нітрати. У Світловодському районі у воді виявили загальне залізо. В Олександрії та Олександрійському районі вода має каламутне забарвлення та значну кількість нітратів.
Найчистіша вода виявилася у Петрівському, Устинівському, Онуфріївському, Компаніївському, Долинському та Добровеличківському районах. Там, за даними лабораторного центру, не було виявлено нітратів, нітритів та забруднення за іншими санітарно-токсикологічними показників.
Детально зі станом води на Кіровоградщині можна ознайомитися за цим посиланням.
Фото – Hyser.com.ua
В яких районах Кіровоградщини найбезпечніше пити воду (Дослідження)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований