18 червня 2024, вівторок

Депутати Кіровоградської облради перевірили гемодіалізне відділення в Малій Висці (ФОТО)

Учора, 12 травня, постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики, яку очолює Ірина Чемерис, разом із головою обласної ради Олександром Чорноіваненком, заступником голови обласної ради Ігорем Степурою та керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації провела виїзне засідання в м. Мала Виска Кіровоградської області.
Про це Златополю повідомили в прес-службі Кіровоградської обласної ради.
Першочерговою метою поїздки депутатської комісії стало ознайомлення зі станом надання медичної допомоги хворим із хронічною нирковою недостатністю в Маловисківській центральній районній лікарні. Гемодіаліз – метод позаниркового очищення крові при гострій і хронічній нирковій недостатності. Під час гемодіалізу відбувається видалення з організму токсичних продуктів обміну речовин, нормалізація порушень водного та електролітного балансів.
Як розповів головний лікар Маловисківської центральної районної лікарні, депутат Кіровоградської обласної ради Костянтин Чурпій, у лікарні на базі відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії відкрито 6 ліжок для лікування амбулаторних хворих із хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу. Загалом хворим на ниркову недостатність наразі надається допомога на 4 сучасних апаратах штучної нирки “Dialog+” та в перспективі буде доукомплектовано до 6 апаратів. Тричі на тиждень, відповідно до стандартів надання медичної допомоги, шістьом хворим на постійній основі проводяться операції гемодіалізу.

Як підсумок своєї роботи, депутати вирішили рекомендувати Добровеличківській, Маловисківській, Новоукраїнській, Новомиргородській, Новоархангельській районним радам, Маловисківській і Новоукраїнській об'єднаним територіальним громадам, у межах делегованих повноважень доручити відповідним районним державним адміністраціям спрямовувати пацієнтів, хворих на ниркову недостатність, для проведення лікування методом гемодіалізу до Маловисківської центральної районної лікарні та передбачити умови співфінансування для надання зазначеної медичної допомоги.
Також, у рамках виїзного засідання, депутати зустрілися з головою Маловисківської районної державної адміністрації Павлом Сорокою, заступником голови Маловисківської районної ради Валерієм Палієм, налагодили контакти з колективом та головою Маловисківської об'єднаної територіальної громади Юрієм Гульдасом.
Фото – Кіровоградська облрада
Депутати Кіровоградської облради перевірили гемодіалізне відділення в Малій Висці (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований