14 травня 2024, вівторок

На Кіровоградщині обговорили проблеми підготовки інженерів

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко взяв участь у засіданні круглого столу з питання підготовки фахівців інженерних спеціальностей.
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської облради.
У ході засідання учасники визначили головні проблеми підготовки працівників зазначеної спеціальності, зокрема: зниження престижності машинобудівника, недостатня робота з профорієнтації у школах, низький рівень шкільної підготовки, що ускладнює подальше засвоєння матеріалу, демографічна ситуація.
Олександр Чорноіваненко зазначив, що університети, які надають освіту інженерних спеціальностей мають тісно співпрацювати з роботодавцями.
– Україна йде на шляху до європейських стандартів, де діти у професійних школах отримують лише теоретичні знання, а практичні навички набувають безпосередньо на підприємствах. Співпраця наших університетів з роботодавцями дасть змогу підготувати спеціаліста на конкретне місце замовлене установою. Наше завдання – побудувати якісну дорожню карту, – зазначив Олександр Чорноіваненко.
Він підкреслив, що держава передала на місця важелі фінансування профтехучилищ, а найближчим часом це пошириться і на коледжі та технікуми. Тому покращувати матеріальну базу даних навчальних закладів також є завданням місцевої влади.
На засіданні вирішено у подальшому створити дорожню карту та започаткувати програму з профорієнтації «Знайомство із професією», у ході реалізації якої учні шкіл області протягом року знайомитимуться з різними професіями у формі факультативів.
Фото – Кіровоградська облрада
 

На Кіровоградщині обговорили проблеми підготовки інженерів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований