19 травня 2024, неділя

Громадська активістка пропонує кропивничанам “відкрити очі” та долучитися до реконструкції Набережної

Громадська активістка з Кропивницького Aleksandra Tkachenko оголосила конкурс з розробки пропозицій стратегії реконструкції набережної річки Інгул у місті Кропивницький.

Про це вона повідомила у себе на сторінці в Фейсбук, передає Златопіль.

"Трохи більше місяця тому я побачила проект реконструкції шматочка Набережної у Кропивницькому. Проект настільки засмутив мене своєю якістю, що я не змогла заснути всю ніч, думаючи про нього. До ранку я зважилася організувати конкурс на стратегію реконструкції всієї набережної – Набережна Інгулу, Кропивницький. Мені хотілося показати людям, що не варто погоджуватися на першу-ліпшу, що їм пропонують. У жителів може бути вибір. Причому надати його можуть і українські молоді, талановиті архітектори / урбаністи.

Більш того, я впевнена, що жителі повинні мати можливість не тільки вибору, а й впливу на проекти з самого початку їх розробки. Саме тому зараз я збираю будь-які ідеї, побажання, зауваження від жителів, які згодом конкурсанти врахують в своїх пропозиціях.

На мою думку цей проект є абсолютно непрофесійним. Та, нажаль, у містян немає жодної альтернативи, тож вони радіють тому малому що є. 

Так як я фізично не в Кропивницького, і у мене залишилося мало місцевих друзів і знайомих, мені потрібна допомога Facebook. Якщо ви хочете вплинути на розвиток вашого міста і поділитися ідеями, пишіть мені. Якщо у вас є друзі, родичі або контакти в ЗМІ Кропивницького, поділіться з ними цією інформацією", – написала Aleksandra Tkachenko

Мета конкурсу – показати містянам потенціал їх набережної та альтернатив її використання, вигляду, реалізації. Ознайомити їх з нашими молодими і талановитими українськими архітекторами та урбаністами. 

Переможець визначається шляхом оцінки професійного міжнародного журі (50% голосів) та голосування громадян (50% голосів). 

Загальний призовий фонд конкурсу наразі складає 9000 гривень. Половина з указаної суми сформована з особистої ініціативи на кошти організатора конкурсу.

Додатковий внесок у сумі 4500 гривень до призового фонду 20 грудня зробив ще один небайдужий громадянин (в минулому мешканець міста).

Якщо хтось має бажання у будь-який спосіб долучитися до організації конкурсу підписуйтесь на групу https://www.facebook.com/NaberezhnaIngulu/?fref=mentions.

 

Громадська активістка пропонує кропивничанам “відкрити очі” та долучитися до реконструкції Набережної
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований