03 травня 2024, п’ятниця

У Вільшанці відкрили клас з вивчення болгарської мови

Болгарську літературу, географію, культуру та фольклор вивчали у Вільшанській школі вже давно, проте саме мову – ні. Тому громадська організація «Центр українсько-болгарської дружби» організувала клас з вивчення болгарської мови.
«Ми вже давно планували відкрити клас з вивчення болгарської мови. Про це говорилось протягом багатьох років. Сьогодні ми провели перший урок болгарської мови", – сказав керівник Центру Володимир Васильович Опря.
Також він зазначив, що організатори класу планують видавати атестати державного зразка Міністерства освіти Болгарії дітям від 5 до 17 років, які вивчали болгарську у цій школі. Його отримають відвідувачі  класу відповідно до того, як швидко учень освоїв матеріал. Всю програму можна повністю освоїти від 1 до 12 років занять. 
"Наступного року вже запрацюємо на повний розмах, як того потребує міністерство. Для того, щоб це виходило на вищий рівень ми видаватимемо дітям, які вивчають болгарську атестат державного зразка. Для початкового рівня є викладачі, а далі треба ще шукати вчителів, які більш обізнані. Відвідувати курси болгарської можуть всі бажаючі. А атестати будуть отримувати діти, які офіційно ходитимуть до школи, подадуть заяву віком від п’яти до сімнадцяти років", – зазначив Опря.

Фото: Златопіль

 

У Вільшанці відкрили клас з вивчення болгарської мови
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований