17 травня 2024, п’ятниця

На Маловисківщині безробітних більше ніж вакансій

Ситуація на ринку праці Маловисківського району характеризується постійним попитом на кваліфікованих робітників  будівельних професій, спеціалістів сільського господарства та працівників сфери торгівлі і послуг. 

При цьому, за інформацією з районного центру зайнятості,  кількість вакансій, які може  запропонувати служба зайнятості, значно менше  кількості безробітних, що перебувають на обліку.

Так, нині на обліку в районному центрі зайнятості перебуває понад півтори тисячі безробітних громадян, з яких половина-жінки, третина  – молодь віком до 35 років і майже стільки ж  – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні. При цьому, кожен другий безробітний  – з сільської місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент з Узбекістану прославив Кропивницький (ФОТО)

Примітно, що протягом перших трьох місяців року статус безробітного мали майже дві тисячі жителів, але частина з них з початком  весняних робіт в сільському господарстві знайшла роботу. 108  безробітних було  працевлаштовано за сприяння служби зайнятості. Ще 117 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Нині ж у базі даних центру зайнятості є 270 вакансій і загалом на одне вільне робоче місце  теоретично претендує шестеро  безробітних. Але по деяких напрямках вона набагато вища. Скажімо , серед кваліфікованих робітників – 23 особи на одне вільне робоче місце, серед фахівців – 20 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг – 30 осіб, серед технічних службовців – 22 особи,  серед  громадян  без спеціальної підготовки – 62 особи, серед кваліфікованих робітників сільського  господарства – 46  осіб.

Допомогу по безробіттю  на сьогодні  тут отримують  трохи більше тисячі осіб, а з метою пошуку  роботи  в межах усієї країни клієнти РЦЗ відтепер мають доступ до веб-сайту державної служби зайнятості  «Єдине соціальне середовище зайнятості". Тож  у відділі надання соціальних послуг
Маловисківського районного центру  зайнятості  сподіваються, що це  сприятиме  безробітним у пошуку  роботи.

Фото: Еспресо TV

 

На Маловисківщині безробітних більше ніж вакансій
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований