20 травня 2024, понеділок

Зустріч юних кропивничан із дитячим письменником Петром Мельником (ФОТО)

Сьогодні, 3 травня, в рамках проведення книжкового фестивалю «Весняний книговир» у Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Г. Шевченка відбулася зустріч учнів четвертих класів колегіуму з дитячим письменником, поетом, власним кореспондентом газети "Голос України у Кіровоградській області" і просто цікавою людиною – Петром Мельником.

Понад годину тривала зацікавлена розмова з юними читачами автора двох пригодницько-фантастичних творів із циклу кулінарних казок про дивовижні подорожі дівчаток  Асю і  Софійку – учасницю незвичайних небезпечних пригод, до далеких країн світу, чарівний збірник маминих рецептів "Страшка й Чудернацького Оленя",  кішку, яка вміє розмовляти, а ще дізналися про те, чи  зможуть дві дівчинки врятувати від голоду ціле плем'я?

Слід відзначити, що  пригоди  головних герооїнь фантастичні, однак грунтується на реальних подіях та історичних фактах. А до того й кулінарні рецепти та поради апробовані, а страви пройшли дегустацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кропивницькому вшанували героїв-ліквідаторів (ФОТО)

Разом із автором цікавих книжок юні мандрівники здійснили віртувальну подорож до Древньої Скандинавії, на місці якої розташовані зараз такі країни як Швеція, Норвегія, Фінляндія, Данія, Ісландія та Гренландія (у складі Данії). Там  вони зустрілися й познайомилися із Тією, що має стати Матір'ю Смачних Страв і Запашних Ароматів,  Директором Школи, побували у Давньому Єгипті, на козацькій Січі, де зустрілися із багатьма іншими цікавими персонажами.

"Мені цікаво було спілкуватися з юними шанувальниками художнього слова, які вже знайомі з героїнями моїх творів, "Дивовижна подорож Соні й Асі" та "Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії", – каже Петро Мельник. – Сподіваюся, що ця зустріч стане для  читачів бібліотеки ще одним кроком до пізнання світу…"

Анатолій Саржевський

Фото автора

Зустріч юних кропивничан із дитячим письменником Петром Мельником (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований