02 травня 2024, четвер

На Кіровоградщині ще три людини захворіли на кір

За останній тиждень зареєстровано 3 нових лабораторно підтверджених випадків кору на Кіровоградщині, з них  1 випадок  у дорослої особи та 2 у дітей.
Про це повідомляє прес-служба Кіровоградського обласного лабораторного центру, передає Златопіль.
На кір захворіли: 1 дорослий та 2 дітей з Новоукраїнського району. Всі троє захворілих  госпіталізовані в інфекційне відділення закладів охорони здоров’я за місцем проживання з середнім ступенем важкості захворювання. 
На разі триває епідрозслідування та проведення протиепідемічних заходів у вогнищах кору.
Всього з початку року на Кіровоградщині зареєстровано 261 вірусологічно підтверджених випадків кору, серед них 101 випадок у дітей та 3 випадки у вагітних жінок. Єдиним надійним захистом від кору є своєчасна імунізація.
На даний час всі заклади охорони здоров’я Кіровоградщини  забезпечені вакциною проти кору. В області в наявності 26 530 доз вакцини для імунізації проти кору, краснухи та епідпаротиту.
Наказом МОЗ України від 26.06.2018 року №1216 введено обов’язкове профілактичне щеплення проти кору за епідемічними показниками дорослих, які знаходяться в групі підвищеного ризику: медичні працівники, освітяни, студенти, працівники силових структур.
Фото: rian.com.ua
 

На Кіровоградщині ще три людини захворіли на кір
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований