18 травня 2024, субота

На Кіровоградщині проводитимуться змагання серед команд з авіамодельного та ракетомодельного спорту позашкільних закладів освіти області

19-20 вересня  на аеродромі села Федорівка Кіровоградського району відбудуться обласні змагання серед учнівської молоді з авіамодельного (вільно літаючі моделі) та ракетомодельного спорту,  присвячені 100-річчю від дня народження  Василя Сухомлинського.
Про підготовку до щорічних змагань розповідає директор комунального закладу «Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Зінаїда Нечаєва:
–  Вищезгадані змагання  проводимо щорічно з метою  виявлення та подальшого розвитку обдаровань особистості, збільшення кількості гуртків спортивно-технічного профілю, підтримки й стимулювання обдарованих дітей, які відвідують гуртки з авіамодельного та ракетомодельного спорту в закладах позашкільної освіти області. За умовами  заходу вони братимуть  участь  в особисто-командній першості змагань в класах моделей: планер F-1-C, літак F-1-C, планер F-1- H ( A-І), а також в класах моделей: S-6-A (стрімер), S-7-A 9 (копія), S-9-A (ротошут) у складі команди з чотирьох  спорстменів та керівника-тренера.  Команди,  які займуть за результатами змагань  І-ІІІ місця, нагороджуватимуться  грамотами управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації, а переможці в особистій першості – дипломами та медалями комунального закладу «Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді».
– Зінаїдо Іванівно,  відомо, що  переможці  обласних змагань беруть участь і в змаганнях більш високого рівня. Чи є серед них переможці?
– Звісно. Наведу приклад. У травні цього року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді   відбулися  Всеукраїнські відкриті змагання   учнівської молоді (юніори) з ракетомодельного спорту (юнаки) ІУ ранг. Від Кіровоградської області  виступав вихованець ракетомодельного гуртка Олександр Мартиненко, який став бронзовим призером. Медаллю. У  перемозі  спортсмена є вагома заслуга і  керівника команди Олександра Миколайовича Майданюка. Сподіваємося, що цьогорічні змагання теж стануть знаковими в житті майбутніх авіамоделістів та ракетомоделістів і переможними для членів команди юних авіамоделістів, яких готує до виступу колишній вихованець нашого закладу  Денис Апостолов.  
Фото: n-slovo.com.ua
На Кіровоградщині проводитимуться змагання серед команд з авіамодельного та ракетомодельного спорту позашкільних закладів освіти області
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований