28 березня 2024, четвер

На Кіровоградщині повернулися до питання створення національного природного парку “Чорноліський”

44786339-1425651437569857-6237914984932704256-n

У Кропивницькому протягом місяця планують створити групу, яка розробить конкретний проект національного природного парку "Чорноліський", погодить його межі, зонування, завершить опис і передасть проект у Міністерство екології та природних ресурсів України.

У свою чергу Мінекології підготує наказ на підпис Президенту України, тож процес створення парку перейде у конкретну площину.

Про це повідомили під час прес-конференції, присвяченій подальшим крокам зі створення парку "Чорноліський"вчора, 24 жовтня, передає кореспондент сайту Златопіль.

Процес створення цього об’єкту триває майже 100 років. Вперше про ідею об’єднати ліси Чорний, Нерубай, Чуту і Бірки в національний парк озвучили у 20-х роках минулого століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Барви життя: у Кропивницькому стартував регіональний етап фестивалю творчості (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Голова Кропивницького осередку Українського географічного товариства Андрій Домаранський зауважив, що для створення парку необхідно зробити три кроки:

"Організувати робочу групу, яка розробить конкретний проект та погодить його з місцевими жителями, проведе зонування,  завершить опис. Після цього цей проект передадуть на розгляд міністерства екології, а воно в свою чергу погодить його, – сказав він. – Чорний ліс завжди використовувався жителями нашої області, нашого міста. Це територія, де можна відпочивати, де хочеться відпочивати, і жителі Кропивницького цього дуже потребують".

На Кіровоградщині повернулися до питання створення національного природного парку “Чорноліський”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований