18 травня 2024, субота

Кіровоградщина: міськрайонний центр зайнятості провів семінар з працевлаштування учасників АТО

В Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості, з метою поширення серед роботодавців актуальної інформації з питань чинного трудового законодавства та зайнятості населення, пройшов День інформації, у рамках якого відбувся інформаційний семінар та ділова зустріч. Про це Златополю повідомили у прес-службі Кіровоградського обласного центру зайнятості.
Під час інформаційного семінару з питань співпраці служби зайнятості та роботодавців відповідно до вимог чинного законодавства про зайнятість населення присутніх поінформовано про напрями такої взаємодії, послуги, що надає служба зайнятості даній категорії клієнтів та ін.
В. Іленко, головний державний інспектор праці Державної служби України з питань праці, що був запрошений до участі в семінарі, зупинився на питанні дотримання норм чинного законодавства про зайнятість населення, зокрема, щодо застосування праці неповнолітніх дітей, у т. ч. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інших категорій громадян, які потребують додаткових гарантій при працевлаштуванні.
Про вдосконалення форм і методів співпраці з роботодавцями, соціальними партнерами, що спрямовані на реалізацію державної політики у сфері зайнятості населення йшлося під час ділової зустрічі, що відбулася за участі представників органів влади та місцевого самоврядування, роботодавців, а саме: ФОП  Дяденюк І. Г., ФОП Білик О. В., ФОП Білоголова Р. В., ФОП Дзбановська О. Ю., ПП Дубровська Л. О., управління праці та соціального захисту населення Олександрійської міської ради та управління Пенсійного фонду України в м. Олександрія та Олександрійському районі.
На діловій зустрічі обговорили ситуацію, що склалася на місцевому ринку праці, та результати роботи центру зайнятості щодо надання соціальних послуг населенню й роботодавцям у січні-липні поточного року.
Також у рамках заходу було висвітлено питання щодо механізмів стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, які не можуть на рівних конкурувати на сучасному ринку праці, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу.
Одним з центральних аспектів конструктивної розмови стала й інформація про роботу служби зайнятості в напрямку сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, в умовах посиленої інтенсивності внутрішньої міграції, та демобілізованих учасників АТО, соціальні послуги, які їм надаються та результати роботи з даними категоріями громадян.
Цікавим для присутніх стало питання, що пов’язане з можливостями служби зайнятості в плані організації професійного навчання безробітних громадян, шляхами підтримки й підвищення конкурентоспроможності на ринку праці зайнятих та незайнятих громадян, зокрема, шляхом видачі їм ваучера для перепідготовки, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями пріоритетних видів економічної діяльності.
Крім цього, не залишилось поза увагою учасників заходу й питання щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, що дають можливість підвищити в безробітних громадян мотивацію до праці та забезпечують їх стабільним заробітком. 
Під час заходу наголошено на необхідності посилення соціального діалогу в напрямку забезпечення підвищення рівня зайнятості населення, збереження діючих та створення нових робочих місць, легалізації заробітної плати й тіньової зайнятості в регіоні. 
На завершення Дня інформації було прийнято низку рекомендацій, спрямованих на покращення ситуації на ринку праці та вдосконалення форм співпраці в даному напрямку .
Кіровоградщина: міськрайонний центр зайнятості провів семінар з працевлаштування учасників АТО
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований