28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині попрощалися із учасником АТО (ФОТО)

В Олександрії, що на Кіровоградщині, провели в останню путь учасника антитерористичної операції на сході 33-річного Віталія Широкова. Прощальна церемонія відбулася в ПК "Світлопільскьий" сьогодні, 17 серпня, пише Моя Олександрія.
Широков пішов на передову з мобілізації 18 лютого 2015. Після навчальних зборів був зарахований до роти снайперів 30-ї окремої механізованої бригади. Захищав населені пункти станицю Луганську, Мар'їно, Попасну. Бригада дислокувалася в селі Троїцькому Попаснянського району Луганської області (під Дебальцеве).
За словами товаришів по службі, які прибули на похорон, смерть Віталія сталася вранці 14 серпня під час обстрілу. Боєць загинув від серцевого нападу.
"Все сталося миттєво, – розповідає в.о. командира взводу з позивним Борода. – Був черговий масований удар артилерії, який ми називаємо "Добрий ранок". І в цей момент, швидше за все від вибуху, від переляку, у нього не витримало серце. Я не знаю, як цей діагноз звучить правильно, а в народі кажуть "розрив серця".
Після смерті у Широкова залишилися два рідних брата – старший Сергій та середній Олег. Загиблий Віталій був молодшим. Батьки померли недавно. Мати пішла на той світ рік тому, а батько – 22 липня, не минуло й сорока днів.
У середнього брата Олега, при спогадах про Віталія то сльози, то посмішка. Віталій, за його словами, постійно веселився, багато жартував. Приходив на допомогу друзям – і грошей дасть, і міг дати притулок у своєму приватному будинку. На фронт йшов з важким серцем, з тривогою на душі. А будучи там, чесно зізнавався що страшно, але подробицями не ділився.
[widgetkit id=755]
Широков народився 20 жовтня 1981 року в Олександрії, закінчив дев'ять класів у школі №9. Потім вивчився в СПТУ №7 на зварника-муляра і пішов в армію. Працював у приватній фірмі з виготовлення пам'ятників.
Близький друг загиблого Микола Бізякіна розмовляв з Віталієм за три дні до смерті. Боєць збирався у відпустку.
"Казав, давай в кінці серпня приїду у відпустку і махнемо під Одесу на турбазу. А взагалі, хотів знайти дівчину і завести сім'ю", – додає товариш.
На жалобну церемонію зібралося більше 100 осіб. Прийшли родичі, знайомі, волонтери, мешканці міста. З представників влади були присутні міський голова і воєнком. Солдата відспівав православний батюшка.
Віталія поховали на Верболозівському кладовищі, де покояться батьки. З початку військової кампанії Олександрія втратила на сході 11 осіб, включаючи Широкова, Олександрійський район – 4.

Фото – "Моя Олександрія" 

На Кіровоградщині попрощалися із учасником АТО (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований