18 травня 2024, субота

На Кіровоградщині пройшов риболовний фестиваль «Оберіг» для бійців АТО (ФОТО)

Ставок в селі Антонівка Компанівського району, що на Кіровоградщині, став місцем проведення благодійного заходу для психологічної реабілітації славетних «Кіборгів» – бійців третього полку спецпризначення. Риболовний реабілітаційний фестиваль «Оберіг» для бійців третього полку спецназу та їх сімей відбувся 29 серпня за підтримки усіх політичних сил міста, волонтерських організацій та небайдужих людей. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Близько 70 спецпризначенців разом з сім’ями взяли участь у ньому. Частувались стравами приготованими на вогнищі – козацьким кулішом та ухою. 
Ідейним засновником фестивалю стала «Рибацька сотня». Подібні заходи проводяться по всій Україні і ми просто не могли обійти стороною наших «Кіборгів», – коментує захід один з організаторів, волонтер Юрій Дмитрієв, – можливо, не все вийшло із запланованого, але радує те, що бійцям дуже сподобалось. Насправді ми сподівались на більшу кількість учасників, думали, що буде близько 150 людей, але не всі змогли приїхати у зв’язку з роботою. Найбільша для нас подяка – коли бійці посміхаються, їхні дружини задоволені, а їх діти сміються. І як сказав один із бійців: «Сьогодні вперше в полі і не під обстрілом».
 
 
Нашим військовослужбовцям дуже сподобалась подібна ініціатива, – говорить замісник командира полку по роботі з особовим складом полковник Коліушко Сергій Вікторович, – я говорив з бійцями і цей захід просто перевершив усі їхні очікування.
Керівник медико-психологічної нобілітації «Компас» на базі Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни Анна Кулєва, яка також була заході і спілкувалась з бійцями в неофіційній обстановці стверджує, що такі заходи потрібні і вони мають позитивний ефект на солдат. Їм важливо відчути себе в безпеці в польових умовах, а сім’ї допомагають у цьому. Особливо важливо, що для них цей відпочинок організували люди.
Організатори кажуть, що цей захід буде проводитись і надалі.
На Кіровоградщині пройшов риболовний фестиваль «Оберіг» для бійців АТО (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований