14 червня 2024, п’ятниця

В Олександрії представники різних політичних партій об’єднаються заради допомоги армії

Волонтери громадського формування «Славутич» Сергій Качинський, Олександр Воропаєв та Дмитро Шаблов доправили допомогу бійцям Донецького прикордонного загону, який дислокується в околицях Маріуполя. Активісти «Славутича» вирушили на передову не лише щоб доставити продукти харчування та речі, а ще й для того щоб допомогти в утепленні блокпостів. Про це Златополю повідомили у прес-службі ГФ «Славутич». 
Про ситуацію на передовій олександрійські волонтери знають не з чуток, а від земляка-військовослужбовця Володимира Конюшенка, який проходить службу в Донецькому прикордонному загоні. Доправили волонтери шурупи, цвяхи, провід, скоч, вилки та розетки, ізоляційну стрічку, піну монтажну – 10 шт., плівка – 100 м² скоби, мішки – 100 шт., буржуйку, 2 туристичних матраци, продукти харчування та питну воду. Все вищезазначене було доставлено в Березове на один з передових блокпост постів. Для більшого розуміння ситуації зазначимо, що блокпост є першим пунктом оборони українських військ. Саме там волонтери зустріли побратима Володимира Конюшенка та почали роботи з утеплення та гідроізоляції блокпоста та дотів. 
– По приїзду на блокпост ми виконали роботи по утепленню та гідроізоляції блокпоста та дотів, але ще залишається необхідність в продовженні аналогічних робіт, але тепер вже з бліндажами. Також для бійців треба буде встановити буржуйку. – розповів про ситуацію волонтер ГФ «Славутич» Олександр Воропаєв. 
Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України «Питання шефства над Збройними Силами України», розпорядження голови Кіровоградської ОДА та листа начальника Донецького прикордонного загону, виконавчий комітет Олександрійської міської ради вирішив встановити шефство над Донецьким прикордонним загоном. 
Волонтери не оминули увагою прикордонників, так допомогу їм доправляли і активісти Координаційного центру волонтерів і члени громадського формування «Славутич». Також не оминали увагою «власників зеленого берета» і місцеві журналісти, адже якщо допомагати то на совість і до переможного кінця. 
– В ситуації, що склалась, забезпечення війська залежить не лише від держави, чи навіть Олександрійського виконкому – все залежить від нас самих, адже вояки, які зараз перебувають на передовій та захищають нашу Батьківщину, повинні відчувати підтримку з тилу. Особливо ті, які перебувають на самому передку. Як приклад – взяти блокпост Березове, це ж крайня точка оборони, справжня передова. – прокоментував ситуацію волонтер «Славутича» Сергій Качинський. 
 
 
Слід відзначити, що ця поїздка волонтерів на передову пройшла під своєрідним гаслом «Єдність заради перемоги», адже всі три волонтери, які допомагали прикордонному загону з утепленням, є представниками різних політичних сил. Наприклад Дмитро Шаблов є керівником Олександрійського районного осередку політичної партії ВО «Свобода», Сергій Качинський є членом політичної партії «УКРОП», а Олександр Воропаєв є кандидатом в депутати міської ради Олександрії від партії «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ», але попри різні політичні погляди волонтери і далі спільно продовжують допомагати військовим. І їх можна зрозуміти, і їх треба підтримати, адже вибори не повинні ставати точкою розбрату поміж земляками-патріотами. 
– Саме зараз не потрібно ділитись на «синіх» чи «червоних», а треба єднатись навколо ідеї перемогти ворога, адже лише спільними зусиллями ми зможемо досягти не лише військових успіхів, а і здобутків у мирному житті. – розповів волонтер ГФ «Славутич» Дмитро Шаблов.
В Олександрії представники різних політичних партій об’єднаються заради допомоги армії
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований