16 квітня 2024, вівторок

Зупинімо зраду! Ні капітуляції!

Поки в ефірі переважає інформація про коронавірус і карантин, Кропивницький штаб Руху Опору Капітуляції звернувся до Міської ради м. Кропивницького, до Кіровоградської обласної ради та до інших органів місцевого самоврядування області з проханням до 25 березня 2020 року провести позачергові сесії з приводу можливого визнання Україною як рівноправною стороною у переговорах російських окупаційних адміністрацій ОРДЛО, а також переведення Російської Федерації зі статусу держави-агресора і окупанта у статус «спостерігача і миротворця».

Ми не маємо права бути осторонь тих процесів, які відбуваються в Україні і з Україною. Нова влада продовжує йти шляхом капітуляції перед нашим ворогом. Якщо сьогодні рішуче не заявити свою незгоду – завтра може вже бути пізно. Загроза суверенітету України вища, ніж загроза коронавірусу. Карантин став сьогодні для влади зручним прикриттям та виправданням своїх злочинів. Дії, які зробив новий очільник Офісу Президента Андрій Єрмак, на моє глибоке переконання, мають ознаки злочину, передбаченого статтею 111 ККУ – «державна зрада». Вони не ведуть до миру – вони ведуть до ще більшої війни і ще більших втрат. Цього не можна допустити!

ЗВЕРНЕННЯ

До органів місцевого самоврядування у зв’язку з відмовою української влади від захисту суверенітету і територіальної цілісності України в умовах російської агресії 13 березня 2020 року після оприлюднення у пресі результатів переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську Головою Офісу Президента України було підтверджено заплановане на 25 березня 2020 року підписання «Консультативної ради» в рамках політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи, повноцінними учасниками якої передбачено лише представників України та так званих «представників» «окремих районів Донецької та Луганської областей».

Представники держави-агресора будуть знаходитися у складі цієї «Консультативної ради» на тих самих правах як й представники ОБСЄ, Німеччини та Франції, а саме як «спостерігачі». Тим самим, всупереч актам законодавства України, таким як Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», та відступаючи від змісту Звернення Верховної Ради України від 27 січня 2015 року й Заяви Верховної Ради України від 21 квітня 2015 року влада України визнає сьогодні намір відмовитися від вимог до Російської Федерації як до держави, що окупує та як до держави-агресора та погоджується на взаємодію з представниками окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях як нібито з окремими політичними суб’єктами, нібито носіями владних повноважень.

Такий намір за умов його здійснення неминуче призведе до загального політичного та юридичного визнання російської агресії та окупації державою-агресором окремих районів Донецької та Луганської областей як нібито внутрішнього конфлікту на Сході України. Таке визнання прямо сприятиме згортанню санкцій, запроваджених цивілізованими державами світу проти Російської Федерації у зв’язку з агресією на Сході України та окупацією відповідних територій.

Таке визнання прямо призведе до перекладанню юридичної, зокрема й матеріальної відповідальності за людські та матеріальні втрати під час російської агресії у повному обсязі з Російської Федерації на Україну, а отже – на Український народ.

Таке визнання прямо сприятиме ухиленню від відповідальності воєнних злочинців та злочинців проти людяності за вчинені злочини проти Українського народу та світових засад гуманності й тому позбавить Українській народ права на справедливість.

Таке визнання серед іншого призведе до руйнації позиції України, та українських жертв у справах в Міжнародному кримінальному суді, Міжнародному суді ООН, Європейському суді з прав людини, закордонних арбітражах у справах, пов’язаних із російською агресією.

Таке визнання становить фактичну відмову України від ефективної стратегії деокупації Криму та згортання перспектив європейської та євроатлантичної інтеграції України всупереч життєвим інтересам Українського народу. У свою чергу згортання санкцій та послаблення правового тиску на Російську Федерацію неминуче призведе до полегшення розвідувально-підривної діяльності Російської Федерації в Україні ескалації російської агресії та до захоплення державою-агресором нових територій України.

Це поставить Український народ на межу свого існування як єдиної цілісної спільноти. Жодних об’єктивних підстав та ситуації крайньої необхідності для влади України вчинювати вищевказані дії не існує. При цьому керівництво України добре усвідомлює катастрофічні перспективи власних діянь проти життєвих інтересів Українського народу.

Таким чином реальне підґрунтя таких діянь може полягати виключно у свідомій антидержавній та антинародній позиції відповідних посадових осіб.

За таких умов ми пропонуємо скликати позачергове засідання сесії міської ради Кропивницького і підтримати наступні вимоги Руху Опору Капітуляції:

  1. Ані кроку назад! Ні відведенню військ!
  2. Пріоритетний розвиток сектору оборони і сучасних озброєнь для українського війська!
  3. Припинити політику капітуляції! Жодних домовленостей з ворогом за рахунок інтересів України!
  4. Ні – «нормандії» без Криму!
  5. Росія повинна заплатити за руйнування на Донбасі і в Криму!
  6. Жодних виборів в ОРДЛО до відновлення повного контролю української влади над окупованими територіями та державним кордоном!
  7. Зупинити політичні переслідування добровольців, військових та волонтерів!
  8. Повага і соціальні гарантії українському воїну!
  9. Стоп реванш! Колаборантам та пропагандистам Кремля – тюрми!
  10. Негайна відставка глави Офісу Президента Андрія Єрмака, радника секретаря РНБО Сергія Сивохи та Представника України у тристоронній контактній групі у Мінську Леоніда Кучми!
Зупинімо зраду! Ні капітуляції!
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому