19 травня 2024, неділя

Міська влада Кропивницького не планує економити за допомогою “ProZorro”

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович вважає недоцільним використання системи "ProZorro" на допорогових закупівлях. Про це посадовець повідомив під час підсумкової прес-конференції в стінах міської ради, інформує Златопіль.
Чиновник впевнений – система лише затримує нормальну роботу управлінь та відомств, керівники котрих напряму відповідають за підписання вигідних для міста договорів та контрактів. 
"Закон нам каже використовувати "ProZorro" з 200 тисяч на товарах і 1,5 мільйона на роботах, що ми і робимо. Все інше – вільне трактування законів. Повірте, нам краще працюється без цієї системи. От через "ProZorro" покупку тролейбусів довелось затримати на півтора місяці, дитячі майданчики так і не закупили", – розповідає Райкович.
Нагадаємо, голова фракції "Батьківщина" у міській раді Олександр Цертій неодноразово виступав з ініціативою встановити на місцевому рівні норму використання "ProZorro" з 30 тисяч гривень, як це було зроблено в інших обласних центрах України, однак дана пропозиція поки не знайшла підтрики депутатського корпусу та міського голови. 
На даний момент, міська рада Кропивницького залишається, певно, єдиною в Україні, кому використання системи "ProZorro" не економить кошти,  а заважає. 
Ілюстрація – risovach.ru
 

Міська влада Кропивницького не планує економити за допомогою “ProZorro”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований