28 вересня 2024, субота

У Кропивницькому почали перевіряти, як комунальні заклади витрачають енергоресурси

Цьогоріч у Кропивницькому почали проводити моніторинг споживання енергоресурсів будівлями бюджетних установ. Моніторинг проводять за допомогою програми "Енергоплан", а перші результати спостережень презентують вже наступного тижня. 
Про це кореспонденту УНН-Центр повідомив начальник управління економіки міськради Кропивницького Андрій Паливода.
“Маємо серйозну інформаційну базу щодо витрат енергоресурсів всіх комунальних закладів освіти, культури, спорту в розрізі кожного дня. Наразі ми вже маємо картину з найбільшими поглиначами енергоресурсів, а відповідно й бюджетних коштів. Цю інформацію будемо використовувати під час коригування програми сталого енергетичного розвитку та формування списку закладів, де насамперед потрібно проводити заходи з енергоефективності”, — розповів Андрій Паливода.
Посадовець переконує, шляхом управлінських рішень програма допоможе зменшити енерговитрати бюджетних установ. На саме забезпечення роботи програми в бюджеті цього року передбачено 29 тис. грн. За рахунок бюджетних та інвестиційних коштів можна буде провести енергоаудит всіх комунальних закладів і визначити, яких енергоефективних заходів вони потребують.
Перші результати моніторингу презентують у міській раді 6 березня. На основі даних, що вже отримані та будуть надходити в подальшому, у раді працюватимуть над удосконаленням енергетичного плану міста.
Питанню енергоефетивності присвятять і другий муніципальний інвестиційний форум, що запланований у квітні.
Ілюстрація – з сайту УНН
 

У Кропивницькому почали перевіряти, як комунальні заклади витрачають енергоресурси
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований