28 вересня 2024, субота

Через помилку КП «Кіровоградфармація», Кіровоградська обласна дитяча лікарня вдвічі переплатить за медикаменти

За результатами проведеного 6 березня аукціону, Кіровоградська обласна дитяча лікарня підписала з ТОВ «Чернівціфармація» договір на поставку фармацевтичної продукції (наркотичних  засобів) на загальну суму 258,6 тисяч гривень. Про це стало відомо зі сторінки відповідних торгів на сайті електронних публічних закупівель «ProZorro».
Про це інформує Златопіль із посиланням на Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Згідно умов договору, ТОВ «Чернівціфармація» протягом 2017 року має поставити лікарні наступні найменування наркотичних засобів: «Фентаніл Калцекс», «Кетамін», «Натрію оксибутират», «Промедол Калцекс», «Диазепекс». Доставка товару відбуватиметься протягом 3 днів з моменту отримання підрядником заявки, що надсилається факсом/листом, або озвучується по телефону.

Зауважимо, пропозиція ТОВ «Чернівціфармація» була чи не найдорожчою на аукціоні. Єдиним підприємством, яке запропонувало більш дорогу ціну, стало Обласне комунальне підприємство Дніпропетровської обласної ради «Фармація», з пропозицією 258,64 тис. грн..
Крім того, до аукціону долучились ДАК «Ліки України» з пропозицією 117,99 тис. грн. та КП «Кіровоградфармація» Кіровоградської обласної ради» – 118 тисяч гривень.
Незважаючи на те, що пропозиція «Ліки України» була економічно найбільш вигідною, підприємство відмовилось від підписання договору з Кіровоградською обласною дитячою лікарнею, не вказавши мотивів свого рішення.

Що ж до пропозиції КП «Кіровоградфармація», то її було відхилено тендерним комітетом лікарні через відсутність в переліку наданих документів однієї довідки, яка мала підтверджувати інформацію про те, що суб’єкт господарювання (КП «Кіровоградфармація») протягом останніх трьох років не притягувався до відповідальності за порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». 
У коментарі ЦМР "Прозоро" представники КП «Кіровоградфармації» визнали власну помилку та пояснили її елементарним браком часу для перевірки наявності всіх необхідних документів. Мовляв, в той же момент брали участь у ще декількох тендерах. Дана помилка коштуватиме Кіровоградській обласній дитячій лікарні 140,64 тис. грн..
Переможець торгів – ТОВ «Чернівціфармація» зареєстроване в Києві та належить столичному бізнесменові Олександру Іванову пов’язаному з ТОВ «Укрфармгруп», ТОВ «Дельта фармацевтик», ТОВ «Фармахолдинг», ТОВ «Рівне-фарм», ТОВ «Спецфармація», ТОВ «Сумифармтрейд», а також його чернівецьким партнерам – Віктору Крикуну, котрий також є співвласником ТОВ «Українсько-Американсько-Канадська медична група», ПП «Віктор і я», ТОВ «Фіотекс» і ПП «Сілк» та Ігорю Паращуку. Цікаво, що ТОВ «Чернівціфармація» нараз безуспішно судиться з Миколаївським обласним територіальним відділення Антимонопольного комітету України, щодо відміни рішення останнього про визнання фірми винною у вчиненні антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів проведених на початку 2016-го року Міською лікарнею швидкої медичної допомоги Миколаєва. 
Ілюстрації – з сайту ЦМР "Прозоро"
Через помилку КП «Кіровоградфармація», Кіровоградська обласна дитяча лікарня вдвічі переплатить за медикаменти
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований