14 червня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині за пенсіями звернулися більше 5 тисяч переселенців

До органів Пенсійного фонду України в Кіровоградській області звернулося більше 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це 5195 вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей, які станом на 1 березня 2017 року звернулися до відповідних органів щодо відновлення, або призначення пенсії, повідомляє Златопіль із посиланням на Кіровоградську ОДА. 
У березні цього року проведено нарахування пенсій 2683 внутрішньо переміщеним особам.
Окрім того, до комісій з питань призначення (відновлення) соціальних виплат вимушеним переселенцям передано списки для призначення, або відновлення пенсій на 1607 внутрішньо переміщених осіб. Рішення Комісії надійшли на 1321 особу, з яких 987особам поновлено виплату пенсій.
Посадовець також нагадала, що для відновлення, або призначення виплати пенсії внутрішньо переміщена особа повинна подати відповідну заяву до державного органу, що здійснює виплату пенсій. До заяви додається копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи і пред'являється оригінал такої довідки. Виплата пенсій здійснюється на підставі електронних пенсійних справ, сформованих за попереднім місцем отримання пенсії.
Значна увага приділяється також забезпеченню виплат пенсій пенсіонерам силових структур. Адже, за останній час значно збільшилася кількість як учасників бойових дій, так і членів сімей військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції.
Так, пенсії у зв’язку з втратою годувальника було призначено 222 членам сімей військовослужбовців, загиблих під час проведення АТО.
Ще 129 військовим призначено пенсію по інвалідності. Серед них 7 військовослужбовців, які отримали І групу інвалідності (середній розмір пенсії – 5177 грн.). 16 військовослужбовцям призначено ІІ групу інвалідності (середній розмір пенсії – 3371 грн.) та 107 військовослужбовцям – ІІІ групу інвалідності (середній розмір пенсії – 2884 грн.).
Наразі, фінансування та виплата усіх пенсійних виплат органами Пенсійного фонду України в області здійснюється своєчасно та в повному обсязі.
Ілюстрація – zn.ua
 

На Кіровоградщині за пенсіями звернулися більше 5 тисяч переселенців
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований