28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині до кінця липня розроблять стратегію розвитку Бобринецької ОТГ

Учора, 22 березня, в приміщені актового залу КЗ "Навчально-виховний комплекс "Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1", що в Бобринці Кіровоградської області, відбулася зустріч експертів проекту «DOBRE» Андрія Кавунця та Радослава Шарлея з робочою групою з розробки Стратегічного плану розвитку Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади, до якої увійшли представники різних сфер діяльності.
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний портал Бобринецької міської об’єднаної територіальної громади.
Під час зустрічі експерти повідомили, що до кінця липня має бути розроблена стратегія розвитку Бобринецької міської ОТГ. Наступним етапом буде фінансування програмою «DOBRE» одного з напрямків, передбачених стратегією, на суму близько 150 тисяч доларів. Далі будуть створені секторальні стратегії на певні напрямки, які будуть визначені спільно з громадою. Протягом наступних 5 років проект допоможе окреслити пріоритети розвитку територіальної громади.
На зустрічі обговорили різні аспекти стратегічного планування та соціологічного анкетування населення. Зокрема експерти повідомили, що головне завдання стратегії – це запланувати напрямки розвитку ОТГ на наступні роки, починаючи з аналізу соціальних потреб мешканців. Саме їх визначення дасть змогу говорити про бачення ОТГ через 15 – 20 років. Далі буде створена концепція роботи, щоб досягти запланованого результату.

Під час розроблення стратегічного плану розвитку дотримуються стратегії сталого розвитку, що складається з трьох елементів: соціальних потреб, економічного розвитку ОТГ та дотримання екологічних норм. Ідеальна стратегія повинна дотримуватися всіх трьох норм.
Звертаючись до представників органів місцевого самоврядування, експерти відмітили, що для забезпечення вищого рівня якості життя мешканців громади, що фактично є головною метою стратегії, потрібно на чомусь базуватись: серйозною платформою має стати  якісне надання послуг органами місцевого самоврядування, перелік яких у Бобринецькій громаді постійно розширюється.
Співпраця Бобринецької об’єднаної територіальної громади та представників проекту «DOBRE» продовжується, проводяться навчання працівників міської ради партнерами проекту. На черзі проведення соціологічного дослідження.
Фото – портал Бобринецької МОТГ
На Кіровоградщині до кінця липня розроблять стратегію розвитку Бобринецької ОТГ
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований