28 вересня 2024, субота

Кабмін не зможе дати грошей гірничому комбінату на Кіровоградщині

Кабінет міністрів України "грамотно відшив" Федерацію профспілок Кіровоградської області і в заувальованій формі повідомив, що не зможе виділити необхідних коштів для повноцінного фінансування недобудованого гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, котрий знаходиться поблизу Долинської в Кіровоградській області. 
Про це йдеться у відповіді заступника Міністра фінансів України Сергія Марченка на звернення до Кабміну Федерації профспілок Кіровоградської області, що є в розпорядженні редакції Златополя
Нагадаємо, наприкінці лютого Федерація профспілок Кіровоградської області звернулася до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з приводу непростої ситуації на Криворізькому ГЗКОРі. У Держбюджеті України на 2017 рік на фінансування підприємства знову передбачено 23,85 мільйона гривень при мінімальній потребі у 48,6 мільйона на оплату першочергових витрат: заробітної плати, нарахувань на заробітну плату та електроенергію.
У листі-відпровіді від Мінфіну в досить "обтічній" формі повідомляється, що коштів ГЗКОРу не дадуть. Зокрема, зазначається, що "зміни до закону про Державний бюджет України можуть вноситися, зокрема, у разі відхилення оцінки основних прогнозових макропоказників економічного і соціального розвитку від прогнозу, врахованого під час затвердження Державного бюджету України на відповідний бюджетний перірод та у разі перевиконання за підсумками трьох кварталів надхроджень Державного бюджету України… більше, ніж на 15%".
У Мінфіні також зауважили, що неодноразово зверталися до Мінекономрозвитку, з проханням активізувати роботу. спрямовану на проведення переговорних процесів з країнами-учасниками будівництва комбінату та потенційними інвесторами щодо подальшої долі КГЗКОРу (залучення інвестицій у добудову Комбінату та його приватизацію).
Нагадаємо, нині КГЗКОР є фактично містоутворюючим підприємством для Долинської. 
Ілюстрація – з офіційного порталу КГЗКОР
Кабмін не зможе дати грошей гірничому комбінату на Кіровоградщині
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований