06 жовтня 2024, неділя

Міськрада Кропивницького відхилила більше 10 проектів, що мали фінансуватися за рахунок громадського бюджету

Більше десяти проектів, що подавали кропивничани на фінансування з громадського бюджету, не погодили виконавчі органи міської ради під час експертизи пропозицій. Про це стало відомо під час робочої наради, що відбулась в управлінні економіки, інформує УНН-Центр.
Після закінчення прийому пропозицій від містян управління економіки направило усі 96 проектів до профільних виконавчих органів ради, аби ті підтримали або заперечили можливість реалізації того чи іншого поданого проекту. Під час сьогоднішньої робочої наради було визначено список проектів, які вже можна передавати на голосування.
Серед ідей містян, що були відхилені профільними управліннями ради, – 13 проектів. Більшість із них не були погоджені до реалізації через те, що роботи необхідно буде проводити на території, що недоступна для загального користування або ж перебуває не в комунальній власності. Два з відхилених проектів робоча група вирішила все ж виставляти на голосування, адже вони підпадають під дію положення про Громадський бюджет.
“Усі проекти, які не були погоджені управліннями, будуть направлені на розгляд профільних депутатських комісій, які і вирішать чи публікуватимуться вказані проекти на голосування містян, чи ні. Це своєрідна апеляційна інстанція для проектів. Комісії мають в десятиденний термін зібратися, щоб обговорити це питання. Авторів, чиї проекти не будуть допущені до голосування, ми запросимо на триденний тренінг, в межах якого будемо навчати писати проекти та шукати ідеї для них”, — пояснив начальник управління економіки міської ради Кропивницького Андрій Паливода.
Управління економіки також буде ініціювати зміни до положення про Громадський бюджет, аби вже за півроку, коли знову почнуть прийом проектів, обмежити можливість подання не креативних проектів, як-то заміну вікон і дверей в освітніх закладах чи проведення капремонтів на тротуарах та прибудинкових територіях.
Нагадаємо, обсяг Громадського бюджету Кропивницького, що запровадили цьогоріч, становить 3 млн грн. Список проектів, які будуть профінансовані за рахунок Громадського бюджету визначатимуть під час голосування, що буде здійснюватися через офіційний веб-сайт міської ради міста Кропивницького шляхом заповнення електронної версії анкети, у Центрі надання адміністративних послуг міста шляхом заповнення друкованої версії анкети чи через систему BankID (для осіб, які зареєстровані у місті Кропивницькому).
Ілюстрація – з сайту УНН
 

Міськрада Кропивницького відхилила більше 10 проектів, що мали фінансуватися за рахунок громадського бюджету
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований