01 червня 2024, субота

У Кропивницькому говорили про причини підвищення тарифів на воду

Учора, 5 квітня, в Кропивницькому відбулося засідання робочої групи стосовно вивчення питання щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів обласного комунального виробничого підприємства “Дніпро – Кіровоград”, яке проводив голова робочої групи Юрій Гугленко.
Про це повідомляє Златопіль із посиланням на прес-службу Кіровоградської обласної ради.
У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, представники ОКВП “Дніпро-Кіровоград” та громадськість міста.
Робоча група створена, щоб проаналізувати і дати оцінку економічної обґрунтованості тарифів ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.
На засіданні члени групи обговорили загальну інформацію щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.
Генеральний директор обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро – Кіровоград» Роман Ілик поінформував членів засідання, зокрема, про те, що на зміну тарифів вплинули в першу чергу наступні чинники:
зменшення обсягів реалізації, що враховані в діючих тарифах;
зростання витрат на оплату праці;
зростання витрат на амортизаційні відрахування, розраховані згідно з Податковим кодексом України;
зростання запланованих витрат на оплату електричної енергії;
зростання інших витрат у зв'язку з підвищенням вартості реагентів, витрат на ремонти, паливно-мастильні матеріали, ставки податків та зборів тощо;
різниця в тарифах, яка виникла у зв'язку зі зменшенням реалізації послуг у натуральних одиницях, зростання цін на матеріали та послуги за рахунок інфляційних процесів.
У ході обговорення, члени робочої групи прийшли до єдиної думки, що для більш глибокого аналізу економічної обґрунтованості тарифів, наданої генеральним директором ОКВП “Дніпро-Кіровоград” інформації недостатньо, а також запропонували провести громадські слухання з порушеного питання. Наступне засідання робочої групи заплановано на 26 квітня.

Фото – кіровоградська обласна рада
У Кропивницькому говорили про причини підвищення тарифів на воду
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований