18 травня 2024, субота

Проекти громадського бюджету Кропивницького: чого хочуть містяни

Як Златопіль повідомляв раніше, від сьогодні у Кропивницькому розпочалося голосування за проекти  «Громадського бюджету». Із 96 написаних проектів до конкурсного відбору було допущено 86. 
Більша частина проектів стосуються встановлення спортивних майданчиків, благоустрою міста, проведення енергетичних аудитів, заміни старих вікон у школах, садочках та інших закладах міста, забезпечення оздоровчих та реабілітаційних можливостей людям з інвалідністю.
Найпопулярнішими за кількістю набраних голосів онлайн на даний момент є проекти: «Здорова молодь – здорове місто» (будівництво футбольного поля на 101 мікрорайоні), який набрав уже 27 голосів; «Лабораторія ІТ технологій»  на базі "Спеціалізованого загальноосвітнього навчального закладу школи І ступенів "Гармонія" – гімназії імені Тараса Шевченка», що поки отримав 16 голосів;  проект заміни дерев’яних вікон на пластикові в НВО №24-ЦДЮТ «Оберіг», що набрав 13 голосів від громадськості; проект щодо проведення енергетичного аудиту в ДНЗ (ясла-садок) №3 «Незабудка», що наразі отримав 12 голосів. Проект створення літнього концертного комплексу «Амфітеатр» у селищі Новому підтримали 5 осіб.  Цікавою пропозицією є створення кінотеатру під відкритим небом в парку «Козачий острів», яку наразі підтримали 11 осіб. 
Подали до розгляду і проект щодо реставрації фонтанно-скульптурного комплексу «Пантера», який зараз підтримали 8 осіб. Планують, у разі набрання достатньої кількості голосів, також упорядкувати сквер «Покровський», ця ідея отримала підтримку 14 громадян. 

Серед проектів – організація та проведення фестивалю вуличних культур «Go Hard Fest» у «Ковалівському парку». 
Також є дві пропозиції щодо поліпшення умов для власників домашніх тварин – пропонують створити майданчик для вигулу собак по вулиці Ю.Коваленка та парк для вигулу домашніх тварин  «Dog-Friendly Town» на пустирі біля автозаправної станції «БРСМ» (вул. Полтавська, 65).
Близько десятка проектів стосуються створення комфортних умов для людей з інвалідністю в місті, проте жоден з цих проектів поки що не користується популярністю згідно з результатами голосування. Так, для дітей з інвалідністю є два проекти, що пропонують забезпечити їх  безбар’єрною освітою та дві пропозиції створити спортивні майданчики: «Діти разом» (створення інклюзивного дитячого майданчика по вул. Бєляєва,72) та «Граємо. Спілкуємося. Соціалізуємося» (створення спортивно-ігрового майданчика для дітей з обмеженими можливостями по вул. Дворцова). Також пропонують створити два мобільні підйомники при залізничній станції міста Кропивницького для осіб із інвалідністю. 
У Ковалівському парку пропонують оновити дитячий майданчик та організувати умови для аматорських занять підлітків екстремальними видами спорту в рамках проекту «Оновлення ВМХ–майданчика у Ковалівському парку». Розглядають також проект щодо створення майданчику «Street workout» на Чечоринській поляні по вулиці Каховській. 
Нагадаємо, проголосувати за проекти можуть жителі Кропивницького віком від 16 років або онлайн, на сайті міської ради, або ж більш традиційно, – заповнивши бюлетень та вкинувши його до скриньки для голосування, що розміщена у ході ради з боку вулиці Гоголя. Голосування триватиме до 3 травня. Загалом містяни можуть проголосувати двічі – за Малий проект, вартість якого становить до 100 тисяч гривень та за Великий – вартістю від 100 до 800 тисяч гривень.
Фото – КМР,
igrosport.com.ua
Проекти громадського бюджету Кропивницького: чого хочуть містяни
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований