29 червня 2024, субота

У Кропивницькому транспортники чекають майже на 300 мільйонів від Європи

Комунальне підприємство “Електротранс” подало до Європейського банку реконструкції і розвитку інвестиційний проект щодо оновлення рухомого складу та проведення контактної мережі і тягових підстанцій. Загальна вартість проекту становить 282,5 млн грн. 
Про це під час засідання постійної комісії з питань транспорту й торгівлі повідомив начальник управління розвитку транспорту і зв’язку міської ради Кропивницького Олександр Вергун, передає УНН-Центр.
Проектом передбачена купівля 20 тролейбусів, які будуть обслуговувати нові тролейбусні маршрути, яких наразі місту бракує. Зокрема, проектом передбачено пустити тролейбуси по вулицях Яновського, Кропивницького (до 3-ї поліклініки), Шевченка, Холодноярська, Башкірська, Бульвару Студентського. Однак для забезпечення роботи цих тролейбусних маршрутів необхідно побудувати ще чотири тягові підстанції та 12,5 км контактної мережі. Вартість однієї підстпнції становить 30 млн грн, одного кілометра мережі — 4,7 км.
“Ми презентували свій проект у Києві. Його попередньо погодили, але вони ще хочуть подивитися наші підстанції, контаткну мережу, саме підприємство, а вже потім дадуть відповідь. Зустріч з ними в Кропивницькому планується через тиждень”, – розповів Олександр Вергун.
Як пояснив директор КП “Електротранс” Олександр Луценко, вся контактна мережа практично не модернізувалася з 1968 році. Фахівці з ЄБРР після огляду можуть порадити не будувати нові підстанції і мережі, а реконструювати існуючі, паралельно підсилюючи їх потужність кількома новими. Це сприятиме економії і відповідно зменшить обсяг інвестпроекту.
Ілюстрація – з сайту УНН
 

У Кропивницькому транспортники чекають майже на 300 мільйонів від Європи
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований