02 травня 2024, четвер

На що Кіровоградщина витратить субвенцію з державного бюджету

Згідно з розпорядженням Кабміну від 11 травня 2017 року  № 310-р, Кіровоградській області виділили державних субвенцій на понад 39 мільйонів гривень. Субвенція місцевим бюджетам надається на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, йдеться в тексті розпорядження, опублікованого на Урядовому порталі, інформує Златопіль.
Найбільше коштів Кабмін виділить на Новоукраїнський (понад 5 мільйонів), Олександрійський (4 мільйони) та Добровеличківський (понад 2 мільйона) райони. Не залишаться без грошей і Кропивницький, який отримає 10 мільйонів гривень державної субвенції, Олександрія (2,57 мільйона),  Світловодськ (450 тисяч) та Бобринецька ОТГ (413 тисяч). Виділені кабміном кошти підуть в основному на реконструкції та капітальні ремонти навчальних закладів області, медичних установ і зон відпочинку Кіровоградщини.
Субвенція обласному бюджету, згідно розподілу Кабміну, складе 6 мільйонів гривень. З цієї суми 5 мільйонів використають на реконструкцію Кіровоградської обласної дитячої лікарні та 1 мільйон на будівництво шатрової покрівлі над будинком культури у селі Розумівка Олександрівського району.
Кропивницький отримав 10 мільйонів гривень від держави. З цих коштів 5 мільйонів використають на реконструкцію «Ковалівського» парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва та ще 5 мільйонів підуть на реконструкцію парку «Перемоги». 
Світловодськ отримав 450 тисяч гривень на будівництво зовнішніх мереж централізованого водопостачання.
Олександрія отримала 2 мільйони 573 тисячі гривень державної субвенції. З цих коштів 2 мільйони 378 тисяч гривень підуть на реконструкцію будівлі колишнього відділення урології МК ЛПЗ — міська лікарня № 1, і 195 тисяч гривень  використають на капремонт приміщень Олександрійського міського музейного центра ім. А. Ф. Худякової.
Об’єднана територіальна громада міста Бобринець отримала від держави 413,9 тисяч гривень на схему оптимізації роботи системи централізованого водопостачання та водовідведення.
Петрівському району держава виділила 1 мільйон гривень на капітальний ремонт системи теплопостачання головного корпусу КЗ “Петрівська ЦРЛ”.
Олександрійський район отримав 4 мільйони гривень, з яких 2,9 мільйони підуть на реконструкцію Головківської ЗШ I-III ступенів, а 1, 1 мільйон гривень – на капітальний ремонт будівлі Цукрозаводського НВК  у селищі Приютівка.
Світловодський район отримав 900 тисяч гривень, з яких 510 тисяч використають на реконструкцію частини приміщень Захарівської ЗОШ I—III ступенів, 345 тисяч підуть на реконструкцію частини приміщень Великоскельовської ЗОШ I—III ступенів і 45 тисяч – на придбання дитячого майданчика в селі Федірка. 
Онуфріївський район отримав 1,9 мільйона гривень від держави, з яких 1 мільйон гривень піде на капітальний ремонт Онуфріївської центральної районної лікарні, а 500 тисяч гривень – на проведення комплексних робіт із благоустрою паркової зони у селі Успенка. Ще 400 тисяч гривень використають на реконструкцію вулиці Дерибаса у селищі Онуфріївка.
Знам’янський район отримав 1 мільйон 748 тисяч гривень  субвенцій. 750 тисяч використають на капітальний ремонт Іванковецького сільського клубу у с. Іванківка. На енергозберігаючі заходи в Будинку культури в селі Цибулеве виділили 301 тисячу гривень.  На заміну вікон ЗОШ I—III ступенів № 6 в м. Знам’янка Друга використають 293 тисячі гривень, а на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу № 6 “Сонечко” в м. Знам’янка виділено 404 тисячі гривень.
Гайворонський район отримав 944 тисячі гривень. На капітальний ремонт будівлі та заміну котельного обладнання Гайворонської дитячої музичної школи Кіровоградської області виділили 301 тисячу гривень. На поточний ремонт спортивного залу (заміну обладнання котельні та вікон і дверей на металопластикові) у Хащуватській ЗОШ I—III ступенів використають 100 тисяч гривень. Також 543 тисячі гривень підуть на реконструкцію водопроводу в місті Гайворон. 
Бобринецький район отримав 500 тисяч гривень на реконструкцію будівлі дитячої консультації Бобринецької ЦРЛ.
Голованівський район отримав 585 тисяч гривень, з яких 300 тисяч гривень підуть на капремонт операційного та приймального відділення головного корпусу Голованівської ЦРЛ та 285 тисяч використають на капремонт поліклініки Голованівської ЦРЛ.
Новоукраїнський район отримав 5 мільйонів 427 тисяч гривень. На капремонт системи опалення зі встановленням міні-котельні на твердому паливі у міському будинку культури № 1 в Новоукраїнці виділили 200 тисяч гривень, а на заміну вікон на металопластикові та утеплення фасадів того ж будинку культури використають ще 227 тисяч гривень. 
5 мільйонів гривень з виділених державою коштів підуть на реконструкцію будівлі дитячого садка "Зернятко" в Новоукраїнці.
Добровеличківський район отримав 2 мільйона 86,1 тисячі гривень. З цих грошей 1 мільйон 428,4 тисячі гривень використають на капремонт дороги по вулиці Осипенка 1 мільйон 157,7 тисяч гривень – на будівництво футбольного майданчика в місті Помічна.
Для довідки: Субве́нція з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій — це форма грошової допомоги місцевим бюджетам із державного, яка призначена для конкретно визначеної цілі/цілей. Субвенція є дотацією місцевим бюджетам з державного бюджету. Відповідно до чинного законодавства України субвенції – це міжбюджетні трансферти для використання на певну мету в порядку, визначеному органом, який прийняв рішення про надання субвенції.
Підготувала Айнура Алієва
Ілюстрація – pon.org.ua 
На що Кіровоградщина витратить субвенцію з державного бюджету
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований