18 травня 2024, субота

Міська рада Кропивницького може суттєво знизити суму допорогових закупівель

На офіційному сайті міської ради Кропивницького з'явився проект рішення міськради № 1125 "Про проведення допорогових закупівель", інформує Златопіль.
Даним проектом рішення передбачається зобов'язати розпорядників бюджетних коштів які є самостійними юридичними особами, комунальні підприємства, засновниками яких є Кіровоградська міська рада, та бюджетні установи, організації, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету (субвенції з державного бюджету) застосовувати Порядок здійснення допорогових закупівель із використанням електронної системи закупівель «Prozorro», якщо вартість закупівлі не перевищує меж, встановлених абз. 2 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» та
перевищує п’ятдесят тисяч гривень. На сьогодні, нагадаємо, сума "порогу" – 200 тисяч гривень для товарів та послуг і 1,5 мільйона – для робіт.
Дія даного Порядку, відповідно до проекту рішення, не поширюватиметься на закупівлю товарів, робіт і послуг, перелік яких наведено у частині третій статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі»; стосовно яких відсутня конкуренція на відповідному ринку, внаслідок чого закупівля може бути проведена лише у одного постачальника, за відсутності при цьому альтернативи; стосовно яких замовником було відмінено процедуру закупівлі у зв’язку із
відсутністю пропозицій від учасників; з розрахунково-касового обслуговування при здійсненні банківських
операцій;  продуктів харчування, що швидко псуються; розробки та супроводу програмного забезпечення для призначення адресних державних допомог, в тому числі житлових субсидій; проектування та здійснення технічного нагляду під час будівництва, реконструкції (модернізації) та ремонту об’єктів; послуги страхування; здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців звільнених у запас);  товари та послуги, необхідні для проведення дитячих фестивалів та конкурсів, організації гастрольних поїздок творчих колективів; організації загальноміських, загальнодержавних свят, фестивалів, мистецьких, молодіжних, культурно-масових та туристичних заходів; організації прийому, обслуговуванню
та проживанню делегацій та гостей міста; нагальної потреби у здійснені закупівлі у зв’язку з виникненням обставин, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення електронних закупівель, а саме пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків аварійних ситуацій, за погодженням з профільним заступником міського голови.
Цікаво, що в проекті рішення також виписано порядок дій у разі неможливості здійснити закупівлі із використанням електронної системи закупівель «Prozorro». У такому разі керівник підрозділу, що здійснює закупівлю, повинен буде скласти доповідну на ім'я міського голови, а той, у свою чергу, кожного разу видавати окреме розпорядження «Про проведення закупівлі без застосування електронної системи закупівель «Prozorro» та публікувати його в спеціальному розділі сайту міськради  «Розпорядження міського голови про проведення закупівель».
Враховуючи, що цього тижня було скасовано засідання більшості депутатських комісій міськради та ситуацію, що склалася під час останнього засідання сесії, коли саме і чи буде прийнято депутатами даний проект рішення, поки не відомо.
Ілюстрація – voladm.gov.ua
Міська рада Кропивницького може суттєво знизити суму допорогових закупівель
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований