03 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині шахтарі зі Смоліного вийдуть на акцію протесту

Як стало відомо "Златополю", у понеділок о 12 годині у Смоліному, що на Кіровоградщині, відбудеться мирна акція протесту  шахтарів-урановидобувників. 
Про це інформує кореспондент Златополя у Малій Висці, Кіровоградська область.
За інформацією голови профспілкового комітету Смолінської шахти Миколи Кавуна, причина протесту аналогічна ситуації, що  нещодавно мала місце на Інгульській шахті в Кропивницькому – у смолінців ще у травні закінчилась дія спецдозволу на проведення видобувних робіт, однак  досі його не поновлено. 
– Але якщо шахтарі у Кропивницькому дочекались позитивного вирішення такої ж своєї проблеми, бо воно заалежало від місцевої влади,-говорить М.Кавун,- то у нас ситуація дещо інша- рішення мають приймати у Києві. А якихось дій у цьому напрямку ми поки що не бачимо. Навпаки – з 4 червня шахта не працює, і в селищі починає зростати напруга. Відтак, аби привернути увагу до цієї проблеми, до порушення конституційного права на працю, шахтарі разом з сім'ями, а це, по суті, все селище, вийдуть на акцію протесту.
Ситуація  дійсно серйозна, якщо зважити  на те,що від стабільної роботи Смолінської шахти залежить благополуччя всього селища, а також в значній мірі – усього Маловисківського району, поскільки саме дві урановидобувні шахти (крім Смолінської ще й Новокостянтинівська) є для району бюджетоутворюючими. 
Ілюстрація – volynpost.com
 

На Кіровоградщині шахтарі зі Смоліного вийдуть на акцію протесту
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований