03 травня 2024, п’ятниця

Шахтарям Смоліного пообіцяли роботу з 1 липня

Анонсована на сьогодні у Смоліному, що в Маловисківському районі Кіровоградської області, протестна акція шахтарів, які  через закінчення терміну дозволу на проведення робіт не працюють з 4 червня, змінює тональність. 
Як повідомив "Златополю"  голова профспілкового комітету Смолінської шахти Микола Кавун, після розголосу у друкованих та електронних ЗМІ про наміри шахтарів вийти в понеділок, 26 червня, на мирну акцію протесту у зв’язку з припиненням робіт на шахті, керівництво ДП «СхідГЗК» запевнило, що шахта відновить роботу 1 липня.
До вирішення проблеми, за його словами, активно долучились і керівники району та області, відповідно, необхідні документальні рішення за ці дні було прийнято і на рівні профільного міністерства. Відтак у шахтарів Смоліного, як наголосив М.Кавун, з’явилась надія, що право на роботу, гарантоване   Конституцією, вони матимуть.
Що ж до анонсованого мітингу, то, за словами М.Кавуна, ніяких оголошень про його скасування організатори (профком) ніде не розміщували, а шахтарям, які сьогодні в середині дня пприйдуть на анонсований мирний мітинг на площу до дитячо-юнацького центру, повідомлять про запевнення керівництва ДП «СхідГЗК» про відновлення робіт на Смолінській шахті з 1 липня.
«Якщо ж цього не відбудеться і, профком ініціюватиме протестний мітинг на 3 липня», сказав голова профспілкового комітету шахти Микола Кавун.
Ілюстрація – dniprograd.org
 

Шахтарям Смоліного пообіцяли роботу з 1 липня
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований