05 травня 2024, неділя

Міська рада Кропивницького провалила голосування за зниження порогів використання «ProZorro»

Незважаючи на підтримку громадських організацій міста та навіть Міністерства економічного розвитку і торгівлі, міська рада Кропивницького так і не змогла набрати достатньої кількості голосів для прийняття проекту рішення «Про проведення допорогових закупівель», пише Златопіль.
Нагадаємо, проектом рішення пропонувалось знизити поріг використання електронної системи публічних закупівель ProZorro до 50 тисяч гривень. У разі нагальної потреби, міський голова по кожній подібній закупівлі мав би можливість видати окреме розпорядження «Про проведення закупівлі без застосування електронної системи закупівель «Prozorro», кожне з яких оприлюднювалось би в окремому розділі сайту міської ради «Розпорядження міського голови про проведення закупівель».
Основні аргументи «за» під час доповіді по даному питанню озвучили автор проекту рішення депутат міської ради Олександр Цертій та колега-депутат Володимир Смірнов.
«Я закликаю усіх депутатів не ховатися від цього, а показати свою позицію, показати, що ми можемо працювати прозоро. Повірте, рано чи пізно вона все рівно буде працювати. На законодавчому рівні вже зараз проводяться консультації аби ввести обов’язковість використання ProZorro на нинішніх допорогових сумах. Давайте наслідувати вдалий досвід інших міст», – звернувся до колег Цертій.
У підсумку, після 15-хвилинного обговорення, більшість депутатів утримались від голосування, тож рішення так і не було прийняте.
Сьогодні, нагадаємо, міська рада також провалила голосування за скасування підвищення тарифів на послуги ЖЕО з утримування будинків, гуртожитків та прибудинкових територій.
Фото – Златопіль
Міська рада Кропивницького провалила голосування за зниження порогів використання «ProZorro»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований