12 травня 2024, неділя

ДАБІ в суді домоглася штрафу для підрядника, що ремонтував Кіровоградський ОЦДЮТ

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність дій Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області щодо накладання штрафу на проектну організацію – ТОВ «ПВІ «АГРОПРОЕКТ». Про це Златополю повідомили в прес-службі ДАБІ України.
Таким чином, правопорушник містобудівного законодавства повинен сплатити до держаного бюджету штраф у розмірі 144 тис. грн.
Раніше під час перевірки на об’єкті «Капітальний ремонт будівлі Кіровоградського обласного ЦДЮТ по вул. Шульгіних, 36 у м. Кропивницький» встановлено, що ТОВ «ПВІ «АГРОПРОЕКТ» було розроблено та передано замовнику, Управлінню капітального будівництва Кіровоградської ОДА, проектну документацію з порушеннями містобудівного законодавства. Зокрема, в частині розрахунку категорії складності.
За результатами контрольно-інспекційних заходів на проектну організацію посадовими особами Управління винесено постанову про накладення штрафу.
Не погоджуючись з відповідним рішенням, ТОВ «ПВІ «АГРОПРОЕКТ» звернулося до суду. Однак спочатку Черкаський окружний адміністративний суд, а потім і Київський апеляційний адміністративний суд, відмовили позивачу у задоволенні його позовних вимог. Тим самим, підтвердивши правомірність дій Держархбудінспекції та законність винесеної постанови.
Враховуючи несплату штрафу в добровільному порядку, Управління звернулось до органів ДВС для його примусового стягнення.
Ілюстрація – dabi.gov.ua
ДАБІ в суді домоглася штрафу для підрядника, що ремонтував Кіровоградський ОЦДЮТ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований