15 травня 2024, середа

Шахтарям Кіровоградщини пообіцяли роботу з кінця тижня

З одноденного пікетування урядових структур у Києві, про що повідомляв учора Златопіль, шахтарі Смолінської і Інгульської копалень повернулися з позитивним настроєм, інформує наш кореспондент. 
Нагадаємо, колективи цих двох шахт простоюють уже більше місяця через відсутність спецдозволів на проведення гірничо-видобувних робіт, терміни яких закінчились ще у травні, а про поновлення дозволів вчасно не подбали. Принаймні, так прокоментував результати поїздки у столицю голова профспілкового комітету Смолінської шахти Микола  Кавун. 
 ї
За його словами, учасники пікетування спочатку розгорнули свої протестні гасла перед фасадом Міністерства екології та природніх ресурсів і дружнім стуком касок об бруківку привернули увагу чиновників, які вийшли поспілкуватись з шахтарями і запевнили, що протокольне рішення про дозволи на видобувні роботи вже є і буквально днями його "узаконять" у Держгеонадрах.
При цьому, за словами чиновника від міністерства, на виконання доручення глави уряду, процедура видачі дозволу буде прискореною, а "шахти уже працювали б, якби відповідні структури на рівні ДП "Схід ГЗК" вчасно виконали свою частину роботи…"
– Аби переконатись, що нам кажуть правду,- розповів М.Кавун,- ми поїхали до приміщення Державної служби геології та надр України. І хоча там побачили посилену охорону і не стали застосовувати "шумових ефектів", все ж нашу делегацію  в службі прийняли і також запевнили, що за день-два всі потрібні документи будуть підготовлені і до кінця цього тижня робота на шахтах має відновитись. Тож на це тепер і сподіваємось..
Фото  – від учасників акції протесту
Шахтарям Кіровоградщини пообіцяли роботу з кінця тижня
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований