18 травня 2024, субота

У Долинській немає земель для учасників АТО?

У межах населеного пункту міста Долинська (Кіровоградська область) немає вільних земель комунальної власності для учасників АТО. Про це йдеться у листі-відповіді мера Долинської С.Зеленокорінного одному з учасників АТО з цього міста на Кіровоградщині. Копія листа знаходитья у розпорядженні редакції Златополя.
 
Відповідно до інформації у листі, міська рада Долинської "проводить роботу щодо можливості винайдення вільних земель для забезпечення учасників АТО земельними ділянками для будівництва і обслуговування жилого будинку… та для ведення особистого селянського господарства на території міста".
Разом з тим, на офіційному сайті Долинської РДА, згідно з оперативною інформацією про вільні земельні ділянки, які можуть бути передані у власність для ведення ососбистого селянського господарства на території Долинського району станом на 30.07.2015 року значиться, що на території Долинської міської ради є 95,42 га вільної землі для учасників АТО. 
– Ця земля, – розповідає нашому кореспондентові учасник АТО із Долинської, – зараз знаходиться в оренді. Якщо землю зарезервовано для учасників АТО, то це ж не значить, що її їм нададуть… Багатьом учасникам АТО з району видавали землю, що непридатна для використання: на ній невикорчувані сади, посадки… Хто не хотів брати – казали "Пишіть відмову".
Сьогодні, 19 серпня, учасники АТО з Долинського району передали листа в.о. начальника Управління Дергеокадастру в Кіровоградській області С.Хоменку із проханням надати їм земельні ділянки для ведення ОСГ за рахунок земель державної власності на території Першотравневої сільської ради Долинського району Кіровоградської області єдиним масивом. За твердженням учасників АТО, земельна ділянка площею 102 гектари знаходиться в державній власності та протягом останніх трьох років не використовується за цільовим призначенням. Передача землі єдиним масивом допоможе учасникам АТО дбати про її спільний обробіток і отримувати кошти зі спільного урожаю.
Земля, яку просять учасники АТО, знаходиться неподалік від Долинської. Тим більше, що згідно Перспективного плану розвитку громад Першотравнева сільська рада входить, разом з Долинською, до однієї об'єднаної громади.
Як стало відомо нашому кореспондентові з розмови з учасниками АТО з Долинської, у міській раді їм взагалі пропонували сприяння в оформленні земельної ділянки, якщо атошники відмовляться від її самостійного обробітку і погодяться отримувати по півтори тисячі гривень на рік орендної плати. Яким чином це можливо за Законом і хто здійснюватиме такі виплати, в міській раді не уточнювали. 
 

У Долинській немає земель для учасників АТО?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований