28 вересня 2024, субота

Обласна прокуратура перевіряє чиновників Держгеокадастру

Прокуратурою Кіровоградської області зареєстроване кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України за фактом зловживання посадовцями Головного управління Держгеокадастру в області службовим становищем в інтересах окремих сільгоспвиробників. Про це йдеться в коментарі прес-служби прокуратури Кіровоградської області на публікацію нашого сайту.
 
Як повідомляють у прес-службі, у ході вказаного провадження досліджуються питання законності надання дозволу власнику одного із сільгосппідприємств області на розроблення проекту землеустрою щодо відведення 1700 га земель Долинської державної сортодослідної станції, яка реорганізована у державне підприємство «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу». 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом прокуратури області. На даний час проводяться всі необхідні слідчі дії.
 
 
Крім того, додають в обласній прокуратурі, спір між підприємством та ГУ Держгеокадастру вирішено у судовому порядку. Зокрема, Кіровоградським окружним адміністративним судом прийнято рішення, яким визнано протиправною бездіяльність Управління, що полягала у невжитті заходів до оформлення прав на землю ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу», скасовано наказ Управління про надання цих земель іншій особі та зобов’язано його вжити заходів до оформлення прав на землю за законним користувачем. Тобто, права державного підприємства на спірну землю захищені судом, а прокуратура в свою чергу надасть у ході розслідування кримінального провадження правову оцінку діям і бездіяльності посадовців Держгеокадастру.

НАГАДАЄМО: У Долинському районі фермер намагався віджати землі держпідприємства 

Обласна прокуратура перевіряє чиновників Держгеокадастру
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований