18 травня 2024, субота

У центрі Кропивницького рухнув житловий будинок

Сьогодні, 24 листопада, близько 00-30 у центрі Кропивницького, по вулиці Тараса Карпи (колишня – Тімірязєва), 51 рухнув триквартирний жиловий будинок.
Про це інформує кореспондент Златополя із місця події.
Отримати детальний коментар від рятувальників, що працювали на місці пригоди, не вдалося. Вони обмежилися інформацією про те, що в цьому триквартирному будинку рухнули перекриття між першим та напівпідвальним поверхами будівлі, у результаті чого упала також стіна будівлі. 
Господиня квартири, що постраждала найбільше, пані Наталя, втратила більшість речей та документів, включно з паспортом, що провалилися в підвал, однак сама жінка не постраждала. У інших двох квартирах на момент обвалу жителів не було.
Як вдалося з'ясувати нашому кореспондентові, імовірною причиною обвалу будинку стали будівельні роботи, що проводилися в напівпідвальному приміщенні та підвалі.
На місці аварії неозброєним оком можна помітити, що в напівпідвальному приміщенні практично відсутні стіни, на яких могло б триматися перекриття між першим поверхом та напівпідвалом.
– Спочатку, близько 22-30, бя почула перший шум, зателефонувала будівельникам, але вони мене заспокоїли. Будинок був дуже старий, перекриття дерев'яні. – коментує власниця практично знищеної квартири пані Наталя. – Від моєї квартири залишилася тільки кухня і їдальня: близько пів на першу почула такий "м'який" побутовий шум. Я одяглася, вибігла на вулицю і побачила, що моєї квартири більше немає.
Хазяйку квартири врятувала передбачливість – незадовго до обвалу вона, побоюючись за власне життя, вирішила переставити ліжко зі спальні в їдальню. Як виявилося після трагедії, ліжко разом з хазяйкою могло б просто провалитися в прірву напівпідвалу. 
За інформацією із власних джерел "Златополя", .мещканці і активісти зверталися зі скаргами до міського голови Кропивницького та управління містобудування і архітектури КМР, однак інформації від чиновників, що саме роблять в напівпідвалі, чи були відповідні дозволи на виконання будівельних робіт, за нашими даними, від чиновників ніхто так і не отримав. Жителі злощасного будинку, до речі, були категорично проти будь-яких будівельних робіт у підвалі і зауважували, що будівельники об'єднали напівпідвал і підвал в одне приміщення.
Станом на другу годину ночі на місці обвалу працювали правоохоронці. Деталі та коментарі відповідальних осіб читайте сьогодні уранці.
Приносимо вибачення  нашим читачам за якість фотоматеріалів. 
Фото – Златопіль
Ілюстрація  – цей будинок на Googlemaps
 

У центрі Кропивницького рухнув житловий будинок
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований