16 травня 2024, четвер

У Кропивницькому під загрозою опинилися життя сотні мешканців гуртожитку (ФОТО)

Життя сотні мешканці сорока двох квартир дев'ятого поверху скандальновідомого гуртожитку по проспекту Університетському, 21, що в Кропинвницькому, опинилися під загрозою. З самого ранку квартири мешканців, без перебільшення, заливає талою водою, інформує Златопіль.
Тала вода, що накопилася на технічному поверсі будівлі, струмками тече по стінах і просто зі стелі дев'ятого поверху будівлі. В коридорах – калюжі. Мешканці уже не справляються з протіканнями, які постійно виникають в нових місцях, і побоюються: якщо вода добереться до електропроводки – біди не уникнути. Потрапити на технічний поверх будівлі просто неможливо. 
У кімнатах жителів 9 поверху гуртожитку – грибок і пліснява. Через надмірну вологість відпадають шпалери, псуються стелі, домашні речі. Більше того, на сінах з'явилося декілька серйозних тріщиин, тож жильці побоюються навіть руйнування гуртожитку.
Сьогодні мешканці виклкали до себе рятувальників.
– Ми подзвонили "101". Приїхали рятувальники, склали акт і поїхали. – розповідає активістка, мешканка будинку Світлана Бондаренко. – Єдине. чим могли вони допомогти – запропонували відімкнути в усьому будинку електроенергію. У домі немає опалення, немає газу. Під нами – ще вісім поверхів. Ми не можемо ззалишити інших жильців взимку без хоча б якогось опалення та можливості приготувати собі їжу. 
[widgetkit id=1448]
У номінального власника будівлі – ПП "Вагран", стверджують жителі, немає навіть відповідального за стан будівлі.
– Нам просто немає до кого звернутися. Ми самі по собі. – говорить один із мешканців 9 поверху гуртожитку.  – От ходимо, "умиваємося". 
За словами Світлани Бондаренко,  жильці повідомили про ситуацію, яка склалася, заступника міського голови. Заммера пообіцяв зібрати юристів і розібратися із ситуацією. Однак збирати нараду планує в понеділок.
Намагаємо, конфлікт між мешканцями гуртожитку і номінальним власником будівлі – ПП "Вагран", яке пов'язують із екс-суддею Володимиром Ярошенком, триває уже не перший рік. У минулому році мешканці 4 квартир гуртожитку дізналися, що квартири без їхнього відома були продані. Кілька мсяців активісти жили в палатці на центральній площі міста, однак добитися справедливості так і не змогли. Наразі в суді першої інстанції розглядаєтьтся справа про скасування ПП "Вагран" свідоцтва на право власності на будівлю гуртожитку. Наступне судове засідання заплановано на 28 лютого.
Фото – Златопіль
У Кропивницькому під загрозою опинилися життя сотні мешканців гуртожитку (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований