29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому троє підлітків побили і згвалтували 12-річну дівчину

У лютому неподалік супермаркету в Кропивницькому двоє 15-річних дівчат побили і змусили до орального сексу з 15-річним юнаком 12-річну дівчинку. Статевий акт зафільмували і виклали до мережі інтернет, інформує Гречка.
 Мати потерпілої звернулась до правоохоронців, які розпочали кримінальне провадження.
Трьом підліткам оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченому ч.3 ст 153 Кримінального Кодексу (статеві зносини неприродним способом стосовно малолітньої особи). Оскільки злочин вчинений групою осіб неповнолітнім загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, але враховуючи те, що вони не судимі, неповнолітні, співпрацюють зі слідством і розкаюються, то в судовому процесі це може стати пом’якшуючою обставиною.
Міру запобіжного заходу підозрюваним не обрали.
«Гречка» поцікавилась, чому підліткам, що чинили наругу не обирали запобіжний захід,як, наприклад, неповнолітнім фігурантам справи «Білих левів», яка днями розгорнулась у місті.
За словами начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури Кіровоградської області Алли Мороз, у даній справі немає підстав вважати, що підозрювані будуть перешкоджати слідству.
«У кожному провадженні КПК є свої ризики. У даному випадку, фігуранти активно співпрацюють зі слідством, все визнають і самі сприяють розкриттю злочину. Не можна сказати, що є ризик переховування, оскільки вони йдуть на співпрацю зі слідством. В даному випадку можна говорити про низку обставин: статеве дозрівання, складову емоційних відносин, які були між фігурантами. Якщо проводити паралелі з іншими справами, наприклад, «Білими левами», там і інша стаття, і інша ситуація. Ніхто нічого не визнає, спотворюють факти, не йдуть на співпрацю свідки навіть. Невизнання вини і бажання поводити себе належним чином завжди створює передумови до ризиків.» – коментує Алла Мороз.
У прокуратурі також зазначили, що ювенальним прокурором вже підготовлено клопотання про домашній арешт, яке може бути надане суду, у випадку, якщо підозрювані не співпрацюватимуть зі слідством.
Ілюстрація – uwcfoundation.com
 

У Кропивницькому троє підлітків побили і згвалтували 12-річну дівчину
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований