28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині в урочищі виявили 15 трупів диких кабанів. Діагноз – африканська чума (ДОПОВНЕНО)

В урочищі "Воловик" Голованівського лісового господарства, що на Кіровоградщині, виявлено 15 трупів диких кабанів.
Про це пише Златополю стало відомо із власних джерел.
Відібрані проби біоматеріалу направлені до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи у Києві. Відповідно до результатів експертизи, отриманих учора, встановлено діагноз загиблих диких кабанів – африканська чума свиней.
На даний момент в Голованівській РДА уже пройшло позачергове засідання Державної протиепізоотичної комісії, за участі представників ДСНС, на якому вирішувалося питання координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС.
Інформацію про загибель диких кабанів підтвердили Златополю в прес-службі УДСНС в області  і повідомили, що згідно з наказом МНС України від 12.12.2012  "Про затвердження Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій" дана подія класифікується як надзвичайна ситуація природного характеру об'єктового рівня.
Як повідомляє офіційний портал ГУ Держпродспожвислужби в Кіровоградській області, територія обходу Голованівського лісництва, де виявлено трупи диких кабанів, знаходиться на відстані 3,5 км від смт Голованівськ, за 6 км – від залізничної станції Голованівськ та за 4,5 км – від с. Грузького.
 
Ілюстрація – zhitomir.today
На Кіровоградщині в урочищі виявили 15 трупів диких кабанів. Діагноз – африканська чума (ДОПОВНЕНО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований