28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині депутат облради подала в суд через хамство лікаря

Депутат Кіровоградської облради від партії "Самопоміч" Ірина Чемерис подала в суд на публікацію в газеті. Справу розглядає Олександрійський міськрайонний суд, передає Моя Олександрія. 
Перше засідання пройшло вчора, 27 березня. Через відсутність відповідачів, суддя оголосила перерву до 14 години 26 травня. 
Позов стосується публікації "Депутат ще не означає фахівець", яка вийшла в газеті "Вільне слово" в минулому році за підписом головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Сергія Дячук. Висловлюючи власну думку з приводу створення в Олександрії гемодіалізного відділення, Дячук допустив щодо Чемерис такі конструкції як "пані ганьбиться своїм невіглаством, виставляючи його напоказ", "нами намагаються керувати невігласи, в тому числі і пані депутат Ірина Чемерис", "розродилася", "ну а далі взагалі маячня", "невігласи-популісти», "не ляпай язиком" та інші. 
Чемерис вважає таку полеміку образливою і подала заяву до суду проти редакції та автора публікації 1 грудня 2016 року. Розгляд почався вчора, 27 березня. Публікація складається з двох частин: вступ редакції і думка лікаря. 
"Як редакція, так і Сергій Дячук, в своїх висловлюваннях поширили негативну, недостовірну інформацію, допустили образу, приниження моєї честі, гідності, ділової репутації", сказано в позові. 
Депутат вимагає спростувати недостовірну інформацію і стягнути з відповідачів солідарно 20 тисяч гривень. 
"Хочу використовувати ці гроші на підтримку жінок, які займають активну життєву позицію і беруть участь в суспільному житті", – розповіла Чемерис "Моїй Олександрії". 
Зі свого боку головний редактор "Вільного Слова" Людмила Приходько розповіла Моїй Олександрії, що не згодна з позовом і готова до захисту. Редакція склала заперечення. У ньому сказано, що в публікації використовувалися оціночні судження, думка, критична оцінка окремих фактів і недоліків. Також в запереченні йдеться, що оскільки політики і посадові особи, які займають публічні посади, погодилися "виставити" себе на загальне публічне обговорення, вони повинні бути готові до гострої і потужної критики в засобах масової інформації. У зв'язку з цим межа допустимої критики щодо політичного діяча чи іншої публічної особи набагато ширша, ніж у відношенні звичайного громадянина. 
Розібратися в тонких гранях "критики" і "хамства" належить судді Світлані Крімченко. яка отримала цю справу. 
Фото – Моя Олександрія
 

На Кіровоградщині депутат облради подала в суд через хамство лікаря
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований